Η Lexus αποχαιρετά το CT 200h με μια ειδική έκδοση στην Ιαπωνία

Σχετικά άρθρα

Τον Δεκέμβριο του 2010 η Lexus παρουσίασε το CT 200h, το οποίο αποτέλεσε το entry-level μοντέλο στη γκάμα της premium ιαπωνικής εταιρίας. Ωστόσο, το CT 200h καταργήθηκε από την αγορά των ΗΠΑ το 2017, από την Ευρώπη στα τέλη του 2020 και από την Αυστραλία στα μέσα του 2021.

Το ιαπωνικό hatchback, όμως, παραμένει στη γκάμα της εταιρίας στην αγορά της Ιαπωνίας, αλλά η Lexus ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει την παραγωγή του τον Οκτώβριο του 2022. Παράλληλα με αυτήν την ανακοίνωση, η Lexus αποκάλυψε μια νέα ειδική έκδοση με την ονομασία Cherished Touring, που θα είναι και η τελευταία του υβριδικού μοντέλου.

Όπως καταλαβαίνεις, η έκδοση διατίθεται αποκλειστικά στην Ιαπωνία, και φέρει μικρές οπτικές τροποποιήσεις και περισσότερο εξοπλισμό. Οπτικά διακρίνεται από τις ασημί πινελιές σε μάσκα, σε προβολείς ομίχλης, στο πλαίσιο του πίσω προφυλακτήρα κλπ, με την οροφή να είναι βαμμένη σε ασημί Sonic Titanium χρώμα.

Στο εσωτερικό συναντάμε βυσσινί επενδύσεις στα καθίσματα και στα πάνελ των θυρών, σε συνδυασμό με μαύρες επενδύσεις και βυσσινί ραφές. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει ηλεκτρικούς και θερμαινόμενους καθρέφτες, υαλοκαθαριστήρες αυτοκινήτων, θερμαινόμενο τιμόνι και θερμαινόμενα καθίσματα κλπ. Η οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας έχει διαγώνια 10,3 ιντσών.

Μηχανικά δεν αλλάζει τίποτα και κίνηση παίρνει από τον 1.800αρη τετρακύλινδρο κινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα, παράγοντας συνδυαστικά 136 άλογα. Τέλος, το CT200h διαθέτει το Lexus Safety System+, το οποίο διαθέτει τα συστήματα Pre-Collision System (PCS), Dynamic Radar Cruise Control, Lane Departure Alert (LDA) και το Automatic High Beam (AHB) headlights.

Η τιμή για το Lexus CT 200h Cherished Touring στην Ιαπωνία ξεκινά από ¥4.223.000 (€33.055). Συγκριτικά, η βασική έκδοση του CT 200h κοστίζει μεταξύ ¥3.869.000 (€30.285) και ¥4.881.000 (€38.205) για το τελευταίο έτος παραγωγής του.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πωλείται το Lexus LFA που ανήκε στον Mr. Bean

Ο ηθοποιός Rowan Atkinson, που έγινε ευρέως γνωστός για τον ρόλο του ως Mr. Bean, έχει μια μεγάλη συλλογή αυτοκίνητων και ανάμεσα τους βρισκόταν...