Ιαπωνία: Καταδικάστηκε με αναστολή ο Greg Kelly και επιστρέφει στο σπίτι του στις ΗΠΑ

Σχετικά άρθρα

Δικαστήριο του Τόκιο καταδίκασε τον Greg Kelly, ο οποίος ήταν πρώην δεξί χέρι του Carlos Ghosn στη Nissan, σε ποινή 6 μηνών με τρία χρόνια αναστολή, κάτι που σημαίνει πως ο Kelly μπορεί να επιστρέψει στις ΗΠΑ.

Το δικαστήριο απάλλαξε από τις περισσότερες κατηγορίες των Kelly, κατηγορίες πως τον ήθελαν να συμμετείχε σε μια “συνωμοσία” για να πληρωθεί ο Carlos Ghosh, μέσω μιας “αναβαλλόμενης αποζημίωσης”. Οι δικηγόροι του Kelly είπαν πως θα ασκήσουν έφεση επί της απόφασης, με τον ίδιο να δηλώνει πως έμεινε έκπληκτος από την ετυμηγορία.

Πάντα ενεργούσα προς το συμφέρον της Nissan και δεν έχω εμπλακεί ποτέ σε παράνομη πράξη,

είπε ο Kelly, που σχεδιάζει να επιστρέψει στο Τενεσί. Το δικαστήριο αθώωσε τον Kelly για τις περισσότερες κατηγορίες, αλλά τον έκρινε ένοχο για ένα μόνο από τα οκτώ χρόνια για τα οποία φέρεται ότι δεν αναφέρθηκε η αποζημίωση ύψους 78 εκατ. δολαρίων που δόθηκε στον Ghosn, κάτι που χαρακτηρίστηκε ως απαράδεκτο από την υπερασπιστική του ομάδα.

Διάβασε ακόμη

Ο Carlos Ghosn μίλησε για τα πάντα: “Στημένη η σύλληψή μου, είχα βίαιη μεταχείριση από την Ιαπωνία, είμαι θύμα πλεκτάνης”

Ο Kelly και η υπεράσπισή του είπαν ότι στόχος της αποζημίωσης αυτής, ήταν ένας τρόπος της Nissan να κάνει τον Ghosn να μην φύγει για κάποιον ανταγωνιστή της, μιας και τα στελέχη στην Ιαπωνία αμείβονται με πολύ μικρότερα ποσά σε σχέση με τους Αμερικανούς ομολόγους τους.

Ο Kelly είναι εντελώς αθώος. Δεν μπορούμε να δεχτούμε την εσφαλμένη απόφαση που τον έκρινε ένοχο για εκείνο το τελευταίο έτος,

ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπεράσπιση, με επικεφαλής τον Yoichi Kitamura.

O Kelly ήταν ο πρώτος Αμερικάνος που διορίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Nissan και αρνείται τις κατηγορίες, δηλώνοντας αθώος. Οι Ιαπωνικές αρχές των συνέλαβαν τον Νοέμβριο του 2018 και τον κατηγόρησαν για παραβίαση της νομοθεσίας και απόκρυψη εισοδήματος. Ο Greg αποφυλακίστηκε τον Δεκέμβριο του 2018 και από τότε παρέμενε στην Ιαπωνία περιμένοντας την δίκη του.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο επικεφαλής δικαστής Kenji Shimotsu επέκρινε επανειλημμένα τον Carlons Ghosn, λέγοντας στο δικαστήριο πως ο Ghosn έδειξε απληστία και κακία σε έναν “δικτατορικό κανόνα” στη Nissan. Υποστηρίζει δε, πως η εσφαλμένη διακυβέρνηση της Nissan παραπλάνησε τους επενδυτές και είχε καταστροφικές επιπτώσεις στην εταιρία.

Ο Shimotsu είπε:

Ο Ghosn έκανε μια διευθέτηση για την αποζημίωση του που διεξήχθη αποκλειστικά από την προσωπική του απληστία. Δεν υπάρχει απολύτως κανένα περιθώριο για ελαφρυντικές περιστάσεις στο κίνητρό του.

Ο Ghosn από τον Λίβανο όπου βρίσκεται από τα τέλη του 2019 μετά την διαφυγή του, χαρακτήρισε την απόφαση του δικαστηρίου μια “διακριτική ετυμηγορία” για τους εισαγγελείς και άλλα στελέχη της Nissan, κατηγορώντας για ακόμη μια φορά την Nissan πως έστησε πλεκτάνη τόσο εναντίον του όσο και εναντίον του Kelly.

Είμαι ανακουφισμένος για τον Greg και την οικογένειά του,

είπε ο Ghosn, αρνούμενος πως συνωμότησε με ένα άλλο στέλεχος της Nissan, τον Toshiaki Ohnuma, για να υπολογίσουν την απλήρωτη αποζημίωση και να προσπαθήσουν να την πληρώσουν κρυφά αργότερα.

Διάβασε επίσης

Εσωτερικά emails της Nissan αποκαλύπτουν πως ο Carlos Ghosn έπεσε θύμα συνωμοσίας

Επανέλαβε δε τα παράπονά του για τη “δικαιοσύνη των ομήρων” στην Ιαπωνία, όπου οι ύποπτοι συχνά οδηγούνται σε καταδίκες και το ποσοστό καταδίκης υπερβαίνει το 99%.

Αυτή η ιστορία απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει. Η δικαιοσύνη απέχει πολύ από το να αποδοθεί,

είπε ο Ghosn.

Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει να καταδικαστεί ο Kelly με δύο χρόνια φυλάκισης.

Διάβασε ακόμη

Carlos Ghosn: Έτσι κατάφερα να διαφύγω από την Ιαπωνία, κρυμμένος σε ένα κουτί

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...