Την ερχόμενη εβδομάδα πραγματοποιείται η εκδήλωση της πανελλήνιας παρουσίασης του C40 Recharge, και σήμερα η Volvo έκανε γνωστό ότι το αμιγώς ηλεκτρικό coupe SUV της θα είναι διαθέσιμο και με μια επιπλέον έκδοση, η οποία φέρει έναν ηλεκτροκινητήρα. Αυτός είναι τοποθετημένος στον εμπρός άξονα και αποδίδει 170 kW (231 άλογα) και 330 Nm.

Για τα 0-100 χλμ/ώρα η -εν λόγω- έκδοση χρειάζεται 7,4 δευτ., με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 160 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση του ανακοινώνεται στα 18,6 kWh/100 χλμ., ενώ η αυτονομία του μοντέλου στα 434 χλμ., πάντα σύμφωνα με WLTP, καθώς το C40 Recharge με τον έναν ηλεκτροκινητήρα διαθέτει μπαταρία 69 kWh.

Η έκδοση με τους δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν ανά άξονα) συνεχίζει να υφίσταται, με το ανανεωμένο XC40 Recharge να διαθέτει δύο πανομοιότυπους ηλεκτροκινητήρες, απόδοσης 150 kW και 330 Nm ο καθένας, ήτοι η συνολική απόδοση ανέρχεται σε 300 kW (408 ίππους) και 660 Nm ροπής. Αυτό σημαίνει ότι το αυτοκίνητο είναι μονίμως τετρακίνητο, καθώς οι δύο ηλεκτροκινητήρες δουλεύουν σε κάθε περίσταση ταυτόχρονα.

Παράλληλα με την παρουσίαση του C40 Recharge με τον έναν ηλεκτροκινητήρα, η σουηδική εταιρία παρουσίασε επίσημα την ανανεωμένη έκδοση του XC40. Ήταν Σεπτέμβριος του 2017 όταν η Volvo παρουσίασε το enty-level SIV της, όντας το πρώτο της μοντέλο που κατασκευάστηκε πάνω στη νέα CMA πλατφόρμα.

Το XC40 facelift διαθέτει μικρές αισθητικές αλλαγές, οι οποίες εντοπίζονται κυρίως στο εμπρός μέρος. Εκεί, βλέπουμε τα νέα φωτιστικά σώματα, τη νέα frameless μάσκα και το νέο προφυλακτήρα, στοιχεία που είναι ακριβώς ίδια με το νέο C40 Recharge.

Στο προφίλ δεν υπάρχουν διαφορές, παρά μόνο στα νέα σχέδια για τις ζάντες 19 ιντσών, ενώ στο πίσω μέρος οι αλλαγές είναι ακόμα λιγότερες και περιορίζονται στα ελαφρώς διαφορετικά γραφικά των φωτιστικών σωμάτων.