Κοινοπραξία Sony και Honda για ανάπτυξη και πώληση ηλεκτρικών οχημάτων

Σχετικά άρθρα


Sony και Honda ανακοίνωσαν σήμερα την ίδρυση μιας κοινοπραξίας, με τις δυο τεράστιες ιαπωνικές εταιρίες να συμφωνούν να εμβαθύνουν τις συζητήσεις σχετικά με τη δημιουργία μιας στρατηγικής συμμαχίας που έχει στόχο τη δημιουργία μιας νέας εποχής κινητικότητας και υπηρεσιών κινητικότητας.

Η κοινοπραξία θα ονομάζεται απλώς “New Company” (Νέα Εταιρία), με σκοπό να αναπτύξει και να εμπορευματοποιήσει αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών. Κοινός στόχος είναι η υλοποίηση μιας νέας γενιάς κινητικότητας και υπηρεσιών που θα είναι άμεσα συνυφασμένες με την ευχρηστία και το περιβάλλον καθώς θα συνεχίζουν να εξελίσσονται στο μέλλον.

Οι λειτουργίες της Νέας Εταιρίας αναμένεται να ξεκινήσουν πριν από το τέλος του χρόνου και αν όλα πάνε βάσει προγραμματισμού, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2025. Η Νέα Εταιρεία αναμένεται να αναλάβει τον προγραμματισμό, το σχεδιασμό, την εξέλιξη, και την πώληση των ηλεκτρικών οχημάτων, χωρίς όμως να έχει στην κατοχή της και να λειτουργεί εγκαταστάσεις παραγωγής.

Επομένως, η Honda θα είναι υπεύθυνη για την παραγωγή των αυτοκινήτων της εταιρίας σε ένα από τα εργοστάσιά της, αλλά θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα που έχει αναπτύξει η Sony. Επιπλέον, η τελευταία θα συμβάλει με την τεχνογνωσία της στην ανάπτυξη και την εφαρμογή τεχνολογιών απεικόνισης, ανίχνευσης, τηλεπικοινωνιών, δικτύων και ψυχαγωγίας.

Είναι πολύ νωρίς για να πούμε εάν το μοντέλο θα σχετίζεται με οποιονδήποτε τρόπο με το Vision-S, που παρουσίασε η Sony στην CES του 2020 ή το Vision-S 02, που είδαμε στη φετινή CES.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα