Και το Βέλγιο μειώνει τους φόρους στα καύσιμα

Σχετικά άρθρα

Μια ακόμη χώρα της Ευρώπης, το Βέλγιο, ανακοίνωσε πως θα μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης (ΕΦΚ) στη βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης, προκειμένου να μειωθούν οι τιμές των καυσίμων.

Συγκεκριμένα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των Βρυξελλών έλαβε την απόφαση να μειώσει τον ΕΦΚ κατά 17,5 λεπτά το λίτρο, κάτι που σημαίνει πως σε ένα ρεζερβουάρ 60 λίτρων, ο καταναλωτής θα πληρώνει περίπου 10 ευρώ λιγότερο.

Στη περίπτωση που η τιμή της βενζίνης και του πετρελαίου υποχωρήσει κάτω από το 1,7 ευρώ το λίτρο, οι ειδικό φόροι κατανάλωσης θα αυξηθούν. Το μέτρο θα ισχύει τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Τότε θα αποφασιστεί εάν θα πρέπει να παραταθεί ή αν θα πρέπει να επανέλθει η αρχική κατάσταση.

Επιπλέον η κυβέρνηση του Βελγίου αποφάσισε έως τα τέλη Σεπτεμβρίου τη προσωρινή μείωση του ΦΠΑ στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο από το 21% στο 6%. Επίσης θα δώσει 200 ευρώ εφάπαξ επίδομα σε όλους όσους καταναλώνουν μαζούτ, προπάνιο και βουτάνιο για τη θέρμανση.

Τα συνολικά μέτρα που εξήγγειλε η βελγική κυβέρνηση θα έχουν ως αποτέλεσμα να μπουν στα κρατικά ταμεία 1,3 δισ. ευρώ λιγότερα.

Διάβασε επίσης

Έρχεται επίδομα για την αγορά καυσίμων για τους οικονομικά ασθενέστερους

ΠηγήHLN.be

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...