Έρευνα σε BMW, Ford, Mercedes, Opel, Renault και VW για συμπαιγνία στην ανακύκλωση αυτοκινήτων τους στην Ευρώπη

Σχετικά άρθρα

Οι αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνεργασία με την Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου ερευνούν τις BMW, Mercedes, VW, Renault, Opel και Ford λόγω υποψιών πως παραβίασαν τους αντιμονοπωλιακούς κανονισμούς που σχετίζονται με τον τρόπο απόρριψης και ανακύκλωσης των αυτοκινήτων τους στο τέλος του κύκλου της ζωής τους.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

Οι επιθεωρήσεις και τα αιτήματα για πληροφορίες αφορούν πιθανή συμπαιγνία σε σχέση με τη συλλογή, επεξεργασία και ανάκτηση αυτοκινήτων και βαν στο τέλος του κύκλου της ζωής τους που θεωρούνται απόβλητα.

Από τη μεριά της η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει:

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών έχει λόγους να υποπτεύεται ότι έχει λάβει χώρα αντιανταγωνιστική συμπεριφορά στην οποία εμπλέκονται ορισμένοι κατασκευαστές αυτοκινήτων και ορισμένοι φορείς του κλάδου.

Επιπλέον οι εταιρείες ενδέχεται να έχουν παραβιάσει κανόνες που απαγορεύουν τη συμπαιγνία, όπως συμφωνίες καθορισμού τιμών, ανέφεραν οι ρυθμιστικές αρχές.

Οι αρχές ανταγωνισμού έκαναν εφόδους σε εγκαταστάσεις της Opel και της Renault, με τις Ford, BMW και VW να έχουν λάβει αιτήματα να παραδώσουν πληροφορίες στις αρχές αλλά για την ώρα δεν έχουν ερευνηθεί εγκαταστάσεις τους. Όλες οι εταιρίες δήλωσαν πως συνεργάζονται με τις αρχές.

Η Mercedes ήταν η εταιρία που αποκάλυψε τη συμπαιγνία στις αρχές, αναμένοντας με αυτόν τον τρόπο να γλυτώσει τα σχετικά πρόστιμα. Γι’αυτό συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχει κάνει αίτηση για επιείκεια.

Περίπου 12 εκατ. αυτοκίνητα αποσύρονται από τους ευρωπαϊκούς δρόμους κάθε χρόνο για διάφορους λόγους. Υπάρχει μια γκρίζα αγορά, με δύο στα τρία οχήματα στο τέλος του κύκλου ζωής τους να παραδίδονται σε εξουσιοδοτημένες μονάδες επεξεργασίας. Η νομοθεσία της ΕΕ αναθέτει την ευθύνη για τη διαχείριση παλαιών οχημάτων στις εταιρίες που τα κατασκεύασαν, με τους κανονισμούς να απαιτούν περίπου το 85% του βάρους ενός οχήματος να ανακυκλώνεται ή να επαναχρησιμοποιείται.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στις 2 Μαΐου τα αποκαλυπτήρια του Renault Symbioz

Από τις αρχές του έτους η Renault έχει γνωστοποιήσει ότι ετοιμάζει ένα μεσαίο crossover, το οποίο θα ονομαστεί Symbioz. Σήμερα, η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε...

Η AC Schnitzer βελτιώνει την BMW X5 facelift

Ο βελτιωτικός οίκος AC Schnitzer παρουσιάζει το νέο bodykit που ετοίμασε για την ανανεωμένη BMW X5. Αυτό αποτελείται spoiler στον μπροστινό προφυλακτήρα, αεροτομή, φουσκώματα...

Η Renegade Design βελτιώνει τη νέα BMW Σειρά 5

Η Renegade Design είναι ένας βελτιωτικός οίκος με έδρα το Ντουμπάι και έχει προσφέρει ένα bodykit για τη νέα γενιά της BMW 5 Series. https://youtu.be/mJN_poHtpLs Το...

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...