Albon: Δεν μετανιώνω την κίνηση στον Stroll, παρά την ποινή τριών θέσεων

Σχετικά άρθρα

Στον 48ο γύρο, από τους 50, του χθεσινού GP της Σαουδικής Αραβίας, ο Alex Albon προσπάθησε να προσπεράσει από την εσωτερική τον Lance Stroll στην πρώτη στροφή της πίστας Jeddah Corniche. Οι δύο οδηγοί είχαν επαφή, και το μόνο που κατάφερε ο Ταϊλανδός οδηγός της Williams ήταν να θέσει εκτός αγώνα τον εαυτό του και τον οδηγό της Aston Martin, καθώς προκλήθηκαν ζημιές στα μονοθέσια τους.

Επιπλέον, βγήκαν οι κίτρινες σημαίες στο πρώτο sector της πίστας, κάτι που -ίσως- μας στέρησε μια ακόμα μάχη για την νίκη μεταξύ Max Verstappen και Charles Leclerc. Αφήνοντας αυτό στην άκρη, για την κίνηση του αυτή, ο Albon τιμωρήθηκε με ποινή τριών θέσεων στο grid του GP της Αυστραλίας, που θα διεξαχθεί στις 10 Απριλίου και με δύο βαθμούς στη super license του.

Μετά τον αγώνα, o Albon δήλωσε:

Ήταν μια δυνατή άμυνα, αλλά ήταν μια χαρά. Πήγα για να κάνω την κίνηση. Ειλικρινά, δυσκολευόμαστε γιατί δεν είμαστε καλοί στα φρένα, αλλά το προσπάθησε. Παλεύαμε για βαθμούς στο τέλος και, τουλάχιστον… να πάρουμε κάποιους βαθμούς.

Δεν μετανιώνω πραγματικά για την κίνηση, για μένα ήταν ένα αγωνιστικό συμβάν.

Όσο για τον Stroll, παραδέχτηκε ότι ήταν εκτός διεκδίκησης βαθμών σε εκείνο το σημείο, δεδομένου ότι οι Kevin Magnussen (9ος) και Lewis Hamilton (10ος) ήταν με πιο φρέσκα ελαστικά έχοντας μπει στα pits στον 37ο και 40 γύρο αντίστοιχα. Στις δηλώσεις του ο Καναδός είπε:

Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να προσπαθήσουμε να τερματίσουμε στους βαθμούς μετά το δεύτερο Virtual Safety Car, αλλά δυστυχώς δύο μονοθέσια πίσω μας βρίσκονταν με πιο γρήγορα και φρέσκα ελαστικά, οπότε δεν μπορούσαμε να κάνουμε πολλά.

Ήταν κρίμα που τελειώσαμε τους τελευταίους γύρους με κάποια ζημιά μετά από τη σύγκρουση με τον Alex. Ένιωσα ότι του είχα αφήσει χώρο όταν έκανε τη βουτιά του, αλλά δεν έχω δει ακόμα το replay. H σεζόν μπροστά μας είναι μεγάλη, οπότε θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να βγάλουμε μεγαλύτερη απόδοση από το μονοθέσιο για τους επόμενους αγώνες.

Η Williams και η Aston Martin είναι οι μόνες ομάδες που δεν έχουν κατακτήσει ακόμη βαθμούς μετά από δύο αγώνες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Φήμες θέλουν την Mercedes να υπέγραψε με τον Carlos Sainz

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Gazzetta dello Sport η Mercedes επέλεξε τον Carlos Sainz ως αντικαταστάτη του Lewis Hamilton, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο, με τον...