Το αγαπημένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης του Elon Musk είναι το Twitter και ο πλουσιότερος άνθρωπος της γης αποφάσισε να γίνει ο μεγαλύτερος μέτοχος του, μιας και αγόρασε 73.486.938 μετοχές του Twitter που αντιστοιχούν σε ποσοστό συμμετοχής 9,2%, με την αξία του μεριδίου να ανέρχεται στα 2,89 δισ. δολάρια, με βάση την τιμή κλεισίματος της μετοχής του Twitter την Παρασκευή.

Αποτέλεσμα της ανακοίνωσης είναι η μετοχή του Twitter να σημειώσει αύξηση κατά περίπου 26%, με τον Musk να κατέχει σχεδόν 4 φορές μεγαλύτερο ποσοστό στο Twitter από τον ιδρυτή και CEO του, Jack Dorsey.

1

Ο Musk είναι ένας από τους πιο επιφανής χρήστες του Twitter, ενώ έχει περισσότερους από 80 εκατομμύρια οπαδούς στην πλατφόρμα. Πρόσφατα, άσκησε μάλιστα κριτική όσον αφορά την ελευθερία λόγου στο Twitter, μέσα από μια δημοσκόπηση που έγινε viral.

Στη δημοσκόπηση ρώτησε τους χρήστες της πλατφόρμας εάν πιστεύουν ότι υπάρχει ελευθερία λόγου στο Twitter, με το 70% των χρηστών να απαντά “όχι”. Στη συνέχεια ο Elon Musk έγραψε ότι σκέφτεται σοβαρά να δημιουργήσει μια νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που θα αποτελείται από έναν αλγόριθμο ανοιχτού κώδικα που θα έδινε προτεραιότητα στην ελευθερία του λόγου, όπου η προπαγάνδα θα είναι ελάχιστη.