Μόλις μια ημέρα μετά την ανακοίνωση πως ο Elon Musk αγόρασε το 9,2% των μετοχών του Twitter, κάτι που τον κάνει τον μεγαλύτερο μέτοχό του, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου μπήκε στο διοικητικό συμβούλιο του Twitter.

O διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Parag Agrawal καλωσόρισε τον Musk στο Δ.Σ. του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, γράφοντας σε tweet του πως το αφεντικό της Tesla θα είναι μια άξια προσθήκη στο διοικητικό συμβούλιο.

Είναι ένας παθιασμένος υποστηρικτής και έντονος επικριτής της υπηρεσίας, κάτι που χρειαζόμαστε στο Twitter και στο συμβούλιο για να γίνουμε πιο δυνατοί μακροπρόθεσμα. Μέσα από συνομιλίες με τον Elon τις τελευταίες εβδομάδες, κατέστη σαφές ότι θα προσέφερε μεγάλη αξία στο διοικητικό μας συμβούλιο,

σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος ο Musk έγραψε ότι ανυπομονεί να δουλέψει με τον CEO και το Δ.Σ. της πλατφόρμας για να φέρουν “σημαντικές βελτιώσεις στο Twitter τους επόμενους μήνες”.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα ο Musk ρώτησε τους χρήστες του Twitter αν θα θέλουν να μπορούν να επεξεργαστούν (να κάνουν Edit) τα tweets τους. Πρόκειται για λαϊκή απαίτηση των χρηστών του Twitter εδώ και πολλά χρόνια, καθώς άμα κάνεις ένα ορθογραφικό ή τυπογραφικό λάθος στο tweet, δεν μπορείς να το αλλάξεις αλλά πρέπει να το σβήσεις ή να το αφήσεις όπως είναι.

O πλουσιότερος άνδρας του κόσμου θα υπηρετήσει ως διευθυντής Class II, με τη θητεία του να λήγει στην ετήσια συνάντηση των μετόχων του Twitter το 2024.

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ανάμεσα στους όρους της συμμετοχής του στο Δ.Σ. της Twitter ο Musk δεν μπορεί να αγοράσει μερίδιο μεγαλύτερο του 14,9%. Από τη μεριά της, η εταιρεία ανέφερε ότι θα συνάψει την τυπική του μορφή συμφωνίας αποζημίωσης με τον Musk.