Το VW Group υποστηρίζει την είσοδο των Audi και Porsche στην Formula 1

Σχετικά άρθρα

Το εποπτικό συμβούλιο του VW Group άνοιξε την πόρτα στις Audi και Porsche να εισέλθουν στην Formula 1 από το 2026. Οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, μιας και οι δύο εταιρίες περιμένουν να ανακοινωθούν πρώτα οι κανονισμοί για τα power units που θα διέπουν το άθλημα από το 2026 και έπειτα.

Το VW Group δήλωσε πως:

Τα διοικητικά και εποπτικά συμβούλια των Volkswagen, Porsche και Audi επιβεβαίωσαν τα σχέδια για πιθανή είσοδο των δύο εταιρειών στη Formula 1.

Δεν έχει ληφθεί ακόμα η τελική απόφαση μιας και βρισκόμαστε στην τελική φάση της αξιολόγησης. Σε αυτό το σημείο, οι καινούργιοι κανονισμοί για το 2026 και τα ακόλουθα έτη δεν είναι ακόμα διαθέσιμοι. Αυτοί [οι κανονισμοί] προβλέπουν σημαντικές αλλαγές για ένα πιο βιώσιμο σπορ, το οποίο αποτελεί βασική προϋπόθεση για μια πιθανή είσοδο της Audi.

Η Audi συζητά αυτά τα θέματα απευθείας με τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτων (FIA). Η απόφασή μας θα ανακοινωθεί μόλις ληφθεί.

Οι αναφορές θέλουν την Audi να αγοράζει την αγωνιστική ομάδα της McLaren, με την Porsche να εισέρχεται στην F1 ως κατασκευαστής κινητήρων, σε συνεργασία με την Red Bull.

Η Audi φέρεται να προσφέρει 650 εκατομμύρια ευρώ για τη McLaren, ενώ η Porsche σκοπεύει να δημιουργήσει μια μακροπρόθεσμη συνεργασία με την αγωνιστική ομάδα της Red Bull. Επίσης υπάρχουν φήμες πως η Audi αν δεν καταφέρει να έρθει σε συμφωνία με την McLaren, κοιτάζει και τις Aston Martin, Sauber και Williams.

Το 2026 αλλάζουν εκ νέου οι κανονισμοί για τα power units της F1, και παρότι ακόμα δεν είναι τίποτα επίσημο οι νέοι κινητήρες θα είναι πιο απλοί στον σχεδιασμό, καθώς πιθανότατα θα αφαιρεθεί η μονάδα MGU-H. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το κόστος των κινητήρων να μειωθεί και να γίνουν φθηνότεροι. Οι νέοι κινητήρες θα παραμείνουν turbo και υβριδικοί, αλλά θα κοστίζουν λιγότερο και θα καταναλώνουν πλήρως βιώσιμα καύσιμα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr