To αυτοκίνητο της Apple θα “τρέχει” δικό της λειτουργικό σύστημα

Σχετικά άρθρα

Ως μία από τις πιο μακροχρόνιες φήμες στον κόσμο της τεχνολογίας και της αυτοκινητοβιομηχανίας, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί από την εταιρεία, η Apple φέρεται να εξελίσσει το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες από την Ταϊβάν, το Apple Car λέγεται ότι θα “τρέχει” ένα ένα custom λειτουργικό σύστημα (carOS), παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιεί η Tesla. Έτσι, οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο αμερικάνικος τεχνολογικός κολοσσός με έδρα το Cupertino της Καλιφόρνια αναπτύσσει μια πλατφόρμα λογισμικού, η οποία θα μπορεί να ελέγξει κάθε πτυχή της λειτουργίας του αυτοκινήτου.

Αντίστοιχα, τα αυτοκίνητα της Tesla “τρέχουν” μια custom έκδοση του Linux, με την κεντρική μονάδα ελέγχου της Tesla να χειρίζεται την πλοήγηση, την ψυχαγωγία, τις κάμερες και όλα τα άλλα περιφερειακά. Δεδομένου ότι το Apple Car αναμένεται να ανταγωνιστεί την Tesla, δεν θα αποτελέσει έκπληξη εάν η Apple υιοθετήσει ένα παρόμοιο κεντρικό λειτουργικό σύστημα.

Το τελευταίο θα υποστηρίζεται από τους SoC (System on Chip) επεξεργαστές της Apple (M1 ή κάποια νεότερη έκδοση του), με την μονάδα νευρωνικής επεξεργασίας να βοηθά στην ανάλυση των συνθηκών του δρόμου μαζί με τη συμβολή του οδηγού.

Σύμφωνα με πηγές από την εφοδιαστική αλυσίδα, η Apple σχεδιάζει να αναπτύξει μια μονάδα ελέγχου τομέα (DCU) με τη βοήθεια μιας εταιρείας με έδρα την Νότια Κορέα. Η DCU θα πρέπει επίσης να φιλοξενήσει τον αισθητήρα για την αυτόνομη οδήγηση.

Διάβασε ακόμα

Το 2025 το αυτοκίνητο της Apple

Πηγήdigitimes

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...