Η Honda ετοιμάζει 3 νέες πλατφόρμες για τα ηλεκτρικά της

Σχετικά άρθρα

Η Honda θα βγάλει στην αγορά 30 νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα έως το 2030, έτσι ώστε να κατασκευάζει περισσότερα από 2 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετησίως. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα βασίζονται πάνω σε τρεις νέες πλατφόρμες που ετοιμάζει η εταιρία, μια για τα μικρά μοντέλα, μια για τα μεσαίου μεγέθους και μια για τα μεγάλα.

Η μικρή πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί αρχικά από ένα μικρό ηλεκτρικό για εμπορική χρήση που θα πωλείται στην ιαπωνική αγορά από το 2024, με ένα μικρό ηλεκτρικό για ιδιωτική χρήση και ένα ηλεκτρικό SUV να ακολουθούν. Η μεσαία πλατφόρμα αναπτύσσεται σε συνεργασία με την GM και πάνω σε αυτή θα κυκλοφορήσουν προσιτά ηλεκτρικά μοντέλα από το 2027. Η μεγάλη πλατφόρμα ονομάζεται Honda e: Architecture και τα πρώτα αυτοκίνητα που θα την χρησιμοποιούν θα κυκλοφορήσουν το 2026.

Στις σχετικές ειδήσεις η Honda έκανε γνωστό πως στις αρχές Μαΐου σχεδιάζει να μειώσει την παραγωγή κατά περίπου 50% σε δύο γραμμές ενός εργοστασίου της στην Ιαπωνία, λόγω ελλείψεων τσιπ και άλλων περιορισμών που προκλήθηκαν από την Covid-19. Επίσης, το εργοστάσιο της στη Suzuka θα μειώσει την παραγωγή κατά 50% τον Απρίλιο, επεκτείνοντας την περικοπή του 1/3 που είχε ανακοινώσει η εταιρία πριν από ημέρες.

Η Honda καταλήγει στην ανακοίνωσή της πως η έλλειψη σε τσιπ και οι αβέβαιες γεωπολιτικές υποθέσεις έχουν προκαλέσει καθυστερήσεις στα logistics και στην παράδοση ανταλλακτικών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Honda: Τρία νέα ηλεκτρικά για την Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα, η Honda θα παρουσιάσει μια νέα σειρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της. Αυτά θα φέρουν το...

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...