Οι εισαγγελείς της Σαξονίας-Άνχαλτ στο Στένταλ ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγαν για το περιστατικό που ο 58χρονος Τσέχος επιχειρηματίας Radim Passer το περασμένο καλοκαίρι έπιασε με την Bugatti Chiron του τα 417 χλμ/ώρα σε τμήμα των γερμανικών Autobahn.

Σύμφωνα με του εισαγγελείς, ο Passer δεν διέπραξε κανένα ποινικό αδίκημα, μιας ο 33ος πλουσιότερος άνθρωπος της Τσεχίας έπιασε τα 417 χλμ/ώρα σε τμήμα των γερμανικών Autobahn που δεν έχει όριο ταχύτητας.

Η εισαγγελία στην ανακοίνωσή της αναφέρει πως ο Passer δεν συμπεριφέρθηκε απερίσκεπτα και δεν έθεσε σε κίνδυνο κανέναν, μιας και το περιστατικό συνέβη στις 4:50 το πρωί της Κυριακής και υπήρχε ένα αυτοκίνητο ανά ένα χιλιόμετρο. Τα αυτοκίνητα αυτά κινούνταν στη δεξιά λωρίδα, ενώ υπήρχαν 3 άτομα πάνω σε 3 γέφυρες που έβλεπαν τις συνθήκες στον δρόμο, έτσι ώστε να υπάρχει μέγιστη ασφάλεια.

Ο Passer πρόσθεσε πως είχε καλή ορατότητα, 3-4 χλμ και αρκετό χρόνο για να αντιδράσει σε περίπτωση που συνέβαινε κάτι. Επίσης η εισαγγελία ανέφερε πως η Bugatti Chiron έχει σχεδιαστεί για να κινείται με τέτοιες ταχύτητες, ενώ συμπλήρωσε πως δεν χρειάστηκε να καλέσει ποτέ τον Passer να καταθέσει, μιας και δεν διέπραξε κανένα ποινικό αδίκημα.