Η αστυνομία της Ουτρέχτης δέχτηκε μια κλήση πως ένα παιδί περπατούσε ξυπόλητο, φορώντας τις πιτζάμες του σε έναν δρόμο στη γειτονιά Overvecht. Το παιδί το εντόπισε ένας περαστικός, ο οποίος και κάλεσε την αστυνομία.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο, πήραν το τετράχρονο παιδί στο τμήμα, προσφέροντας του ζεστή σοκολάτα και ένα αρκουδάκι, μέχρι να βρουν τους γονείς του. Λίγο αργότερα, οι αστυνομικοί δέχτηκαν αναφορά για ένα τροχαίο που είχε γίνει ξανά στους δρόμους της γειτονιάς Overvecht. Ένα αυτοκίνητο που είχε εγκαταλειφθεί είχε χτυπήσει δύο άλλα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Όπως αποδείχτηκε, το αυτοκίνητο που είχε τρακάρει με τα άλλα δύο αυτοκίνητα άνηκε στη μητέρα του 4χρονου αγοριού, με τις αρχές να επικοινωνούν μαζί της. Η μητέρα μίλησε με το παιδί της, με τους αστυνομικούς να λένε πως το παιδί ενώ μιλούσε με την μητέρα του έκανε κινήσεις που έμοιαζαν να οδηγεί και στη συνέχεια έκανε χειρονομίες για να δείξει μια σύγκρουση.

Τελικά ο 4χρονος είχε καταφέρει να “κλέψει” τα κλειδιά του αυτοκινήτου, όταν ο πατέρας του πήγε στη δουλειά, να το βάλει μπροστά και να το οδηγήσει για μερικά μέτρα, προτού τρακάρει με τα δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα. Ο 4χρονος στη συνέχεια άνοιξε την πόρτα και άρχισε να περιφέρεται στον δρόμο.

Όταν οι γονείς έφτασαν στο τμήμα, οι αστυνομικοί ρώτησαν το αγόρι αν ήξερε πως να βάλει μπροστά ένα αυτοκίνητο. Όπως περιέγραψαν οι αστυνομικοί, πήγαν στο πάρκινγκ του αστυνομικού τμήματος και το παιδί άνοιξε ένα αυτοκίνητο με το κλειδί, στη συνέχεια το έβαλε στη μίζα, το έβαλε μπροστά και με το αριστερό του πόδι πάτησε τον συμπλέκτη και στη συνέχεια με το δεξί του πόδι πάτησε το πεντάλ του γκαζιού.

Το ευτυχές της υπόθεσης ήταν πως κανείς άνθρωπος δεν τραυματίστηκε.