Ένα από τα lots της δημοπρασίας στο Palm Beach του οίκου Barrett-Jackson, που έγινε μεταξύ 7 και 9 Απριλίου του 2022, ήταν ένα εκπληκτικό και σπάνιο Ford GT Heritage Edition του 2006. Το υψηλότερο bid ήρθε από τον 50χρονο Robert J. Guarini, ο οποίος αποχωρίστηκε 704.000 δολάρια από τον τραπεζικό του λογαριασμό για να αποκτήσει το αμερικάνικο supercar.

Το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, 29 Απριλίου, ο οδηγός είχε ένα ατύχημα σε μια βόλτα με το νέο του απόκτημα, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου. Το ατύχημα έγινε στην πόλη Boca Raton της Φλόριντα, με τον Guarini να τρακάρει πάνω σε ένα δέντρο, επειδή -όπως χαρακτηριστικά είπε στους αστυνομικούς- δεν ήταν εξοικειωμένος με το πώς να οδηγεί ένα χειροκίνητο αυτοκίνητο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Guarini, είπε στους αστυνομικούς ότι έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, αφού κατέβασε μια σχέση στο κιβώτιο του Ford GT, ενώ έφευγε από την κατοικία του, με αποτέλεσμα να τρακάρει μετωπικά με έναν φοίνικα. Στη συνέχεια, ο Guarini είπε σε έναν υπάλληλο ασφαλείας ότι δεν είχε μαζί το τηλέφωνό του και χρειαζόταν κάποιον να τον πάει πίσω στο σπίτι του, όπου μίλησε με τις αρχές μέσω του σταθερού τηλεφώνου, έχοντας αφήσει αφύλακτο το τρακαρισμένο όχημα του.

Όλες οι παραπάνω πληροφορίες είναι από την αναφορά της αστυνομίας και σύμφωνα με την κατάθεση του Guarini. Ωστόσο, σε τηλεφωνική επικοινωνία του ιδιοκτήτη του Ford GT με αμερικάνικο μέσο, ο Guarini ισχυρίστηκε ότι για το ατύχημα ευθύνονται τα παλιά λάστιχα και το λασπωμένο πεζοδρόμιο, ενώ πρόσθεσε ότι έχασε τον έλεγχο καθώς έβαλε 2η σχέση στο κιβώτιο, από 1η, και δεν κατέβασε ταχύτητα, όπως λέει η επίσημη αναφορά.