Το Nissan Navara R, απόδοσης 1.000 ίππων από τον κινητήρα του GT-R, είναι σχεδόν έτοιμο

Σχετικά άρθρα

Τον Απρίλιο του 2020 και κατά τη διάρκεια του lockdown στην Μεγάλη Βρετανία, η αγωνιστική ομάδα του επαγγελματία drifter Steve “Baggsy” Biagioni, SB Motorsport, έκανε γνωστό ότι εργάζεται πάνω σε ένα Navara NP300, το οποίο θα διαθέτει κάτω από το καπό τον κινητήρα του GT-R (R35).

Δύο χρόνια μετά και το project είναι στα τελικά του βήματα, με τον Βρετανό οδηγό να ανεβάζει ένα video στο κανάλι του στο YouTube που μας δείχνει εκτενώς την δουλειά που έχουν κάνει στο ιαπωνικό pickup οι μηχανικοί της ομάδας του.

Ο Biagioni αναφέρει ότι ο κινητήρας που θα φέρει το Navara-R ονομάζεται VR41, και όπως καταλαβαίνεις πρόκειται για έναν υπερκυβισμένο στα 4,1 λίτρα VR38DETT. Οι μηχανικοί της SB Motorsport έχουν εργαστεί πάνω από 160 ώρες για να τον ολοκληρώσουν και η απόδοση του αγγίζει τα 1.000 άλογα.

Διαθέτει valve train της Supertech, εκκεντροφόρους της Tomei, μπουζόνια της ARP, γρανάζια της King Racing, εισαγωγή της ASNU, σωληνώσεις της SamcoSport, ψυγεία και intercooler της Forge Motorsport, πολλαπλή εξαγωγής και ολόσωμο σύστημα εξάτμισης της Walton Motorsport, δύο G30-660 turbo της Garrett, φίλτρα της K&N και wastegates της Turbosmart.

Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους του τροχούς, ενώ αλλαγές φυσικά υπάρχουν και στο στήσιμο του ιαπωνικού pickup, καθώς υιοθετεί την ανάρτηση του GT-R, με τα αμορτισέρ και τα ελατήρια να είναι της ST Suspensions.

Σύμφωνα με την SB Motorsport, το project ξεκίνησε για να εκμεταλλευτεί την αγωνιστική απραξία που είχε επιφέρει ο νέος κορωνοϊός, με το Navara R να φέρει πινακίδες κυκλοφορίας και όσο το δυνατόν περισσότερα από τα βασικά εξαρτήματα του pickup, με τον Biagioni να δηλώνει:

Με αυτήν την κατασκευή, ο στόχος είναι να διατηρήσουμε το Navara road-legal με όλες τις ευκολίες που προσφέρει το αυτοκίνητο, παρά να δημιουργήσουμε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο με άδειο εσωτερικό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...

Η AC Schnitzer βελτιώνει την BMW X5 facelift

Ο βελτιωτικός οίκος AC Schnitzer παρουσιάζει το νέο bodykit που ετοίμασε για την ανανεωμένη BMW X5. Αυτό αποτελείται spoiler στον μπροστινό προφυλακτήρα, αεροτομή, φουσκώματα...