Μετά την επαφή του με τον Kevin Magnussen στον πρώτο γύρο του Ισπανικού GP, ο Lewis Hamilton αναγκάστηκε να μπει στα πιτ για αλλαγή ελαστικών, πέφτοντας στη τελευταία θέση.

Ο Hamilton ρώτησε στο team radio εάν θα ήταν συνετό να εγκαταλείψει τον αγώνα έτσι ώστε να προφυλάξει τον κινητήρα του, αλλά η ομάδα του είπε να συνεχίσει πιστεύοντας πως μπορούσε να φτάσει μέχρι την 8η θέση.

Τελικά ο Hamilton έκανε εντυπωσιακό αγώνα, φτάνοντας μέχρι την 4η θέση, ενώ λόγω μιας διαρροής νερού αναγκάστηκε να κόψει ρυθμό και να τερματίσει τελικά 5ος. Σε ερώτηση για το αν ήταν ηττοπαθής όταν πρότεινε να εγκαταλείψει ο Hamilton είπε:

Δεν ήμουν ηττοπαθής, απλώς ήμουν κυριολεκτικά 30 δευτερόλεπτα πίσω και διερωτήθηκα αν θα ήταν καλύτερη επιλογή να εγκαταλείψουμε, ειδικά αν τερματίζαμε εκτός βαθμολογούμενης δεκάδας. Γιατί να χρησιμοποιήσουμε έναν κινητήρα και κάποια στιγμή στο μέλλον να χρειαστεί να πάρουμε ποινή για τοποθέτηση νέου κινητήρα;

Δεν ξέρω αν είναι πρόβλημα η αξιοπιστία. Είδαμε και στο Ισπανικό GP πως στο τέλος υπήρχε ένα πρόβλημα διαρροής νερού. Ρώτησα αν θα μπορούσαμε να σώσουμε τον κινητήρα, ώστε να ζήσουμε για να παλέψουμε στο μέλλον. Αλλά χαίρομαι που δεν το κάναμε και αυτό δείχνει πως δεν πρέπει να σταματάς ποτέ, δεν τα παρατάς ποτέ, και αυτό έκανα.

Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πιστεύει πως αν δεν είχε την επαφή με τον Magnussen θα μπορούσε να παλέψει με τις Red Bull, μιας και το μονοθέσιο απέδιδε πολύ καλύτερα με τις αναβαθμίσεις της ομάδας.