WTCR: Ο αγώνας στο Nurburgring ακυρώθηκε εξαιτίας επικινδυνότητας των ελαστικών

Σχετικά άρθρα

Το περασμένο Σαββατοκύριακο και πριν την έναρξη του 24ωρου αγώνα στο Nurburgring Nordschleife, ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθούν δύο αγώνες του WTCR. Φέτος, όμως, οι δύο αυτοί αγώνες δεν πραγματοποιήθηκαν για λόγους ασφαλείας, καθώς ακυρώθηκαν μόλις 15 λεπτά πριν την έναρξη του πρώτου αγώνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της FIA, η απόφαση ελήφθη μετά από διαβούλευση με εκπροσώπους των αθλητικών και τεχνικών τμημάτων της και τον επίσημο, αποκλειστικό προμηθευτή ελαστικών του πρωταθλήματος, την Goodyear. Η αμερικάνικη εταιρία ελαστικών επιβεβαίωσε ότι δεν μπορούσε να εγγυηθεί ότι τα ελαστικά που παρείχε στις ομάδες για τον συγκεκριμένο αγώνα θα συμπεριφέρονταν όπως έπρεπε.

Επιπλέον, η Goodyear Racing επιβεβαίωσε ότι, σε αυτό το στάδιο, δεν ήταν σε θέση να παράσχει οριστικούς λόγους για τα προβλήματα ελαστικών που προέκυψαν κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών και των κατατακτήριων στη πίστα, έως ότου πραγματοποιηθεί μια εξαντλητική διαδικασία ανάλυσης δεδομένων. Αυτή η διαδικασία είναι σε εξέλιξη.

Ο οδηγός της Lynk & Co και τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής αυτοκινήτων τουρισμού (WTCC), Yvan Muller, είχε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές με τα ελαττωματικά ελαστικά, καθώς αυτά έσκασαν στις δύο ελεύθερες δοκιμές και στις κατατακτήριες.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του Muller λίγο μετά τις τελευταίες:

Πρέπει να επιβιώσουμε αύριο, αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να σας πω ότι δεν είμαι σίγουρος αν θα αγωνιστώ. Δεν θέλω να πεθάνω.

Η Goodyear προμήθευσε δύο επιπλέον ελαστικά στις περισσότερες ομάδες ελπίζοντας ότι θα μετριάσει το πρόβλημα, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό.

ΠηγήFIA

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...