Sony και Honda θέλουν να κάνουν αυτόνομη εταιρία την κοινοπραξία τους για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Σχετικά άρθρα

Πριν τρεις μήνες, η Sony και η Honda ανακοίνωσαν την ίδρυση μιας κοινοπραξίας για την ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση αυτοκινήτων μηδενικών εκπομπών και υπηρεσιών κινητικότητας. Η Honda θα είναι υπεύθυνη για την παραγωγή των αυτοκινήτων της εταιρίας σε ένα από τα εργοστάσιά της, αλλά θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα που έχει αναπτύξει η Sony.

Επιπλέον, η τελευταία θα συμβάλει με την τεχνογνωσία της στην ανάπτυξη και την εφαρμογή τεχνολογιών απεικόνισης, ανίχνευσης, τηλεπικοινωνιών, δικτύων και ψυχαγωγίας.

Σήμερα, οι δύο ιαπωνικές εταιρίες έκαναν γνωστό ότι προτίθενται να κάνουν τη κοινοπραξία τους μια ξεχωριστή επιχείρηση, με τον Kenichiro Yoshida, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Sony, να δηλώνει:

Συμμεριζόμαστε την άποψη ότι είναι καλύτερο να κάνουμε την κοινοπραξία ανεξάρτητη, μακροπρόθεσμα, αντί να την θέσουμε υπό τη Sony ή τη Honda. Ελπίζω να μπορέσω να μιλήσω λίγο για αυτό κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον.

Ο Yoshida δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά είπε ότι είναι “πιθανό” οι εταιρείες να πουλήσουν ένα μερίδιο της κοινοπραξίας ή να μπει στο χρηματιστήριο.

Προς το παρόν, η κοινοπραξία ονομάζεται “New Company” (Νέα Εταιρία), και στόχος της είναι η υλοποίηση μιας νέας γενιάς κινητικότητας και υπηρεσιών που θα είναι άμεσα συνυφασμένες με την ευχρηστία και το περιβάλλον καθώς θα συνεχίζουν να εξελίσσονται στο μέλλον.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επεκτείνεται στην Ευρώπη η XPeng

Η XPeng έχει μεγάλες φιλοδοξίες για την αγορά της Ευρώπης, έχοντας ήδη παρουσία στη Νορβηγία, την Ολλανδία, τη Δανία και τη Σουηδία, πουλώντας τα...

H Lola εισέρχεται στη Formula E με τη Yamaha ως τεχνικό συνεργάτη

Η Lola Cars ανακοίνωσε σήμερα ότι επιστρέφει στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό με μια πολυετή τεχνική συνεργασία με την Yamaha, και θα εισέλθει στο παγκόσμιο...

Υπηρεσία της Polestar για πρόσβαση 650.000+ σημείων φόρτισης στην Ευρώπη

Η Polestar και η Plugsurfing εγκαινιάζουν μια νέα δημόσια υπηρεσία φόρτισης στην Ευρώπη που ονομάζεται Polestar Charge. Με περισσότερα από 650.000 συμβατά σημεία φόρτισης...
Autoblog.gr