Έχουν περάσει 10 χρόνια από όταν είχαμε οδηγήσει το Keraboss Super K και πλέον το αυτοκίνητο έχει πάρει την απαιτούμενη έγκριση, πιστοποίηση και την δυνατότητα να βγάλει πινακίδες κυκλοφορίας από το ελληνικό κράτος. Το αυτοκίνητο κατασκευάζεται στην Ελλάδα από την Keraboss Cars Manufacturing και είναι ένα όχημα Μ.Ο.Ι.Κ (Μεμονωμένα Οχήματα Ιδιαίτερης Κατασκευής).

1

Το Super K δεν είναι μαζικής παραγωγής αυτοκίνητο, με την Keraboss να μην έχει από οικονομοτεχνικής ανάλυσης εργοστάσιο μαζικής παραγωγής. Προσφέρεται σε εκδόσεις 2 και 4 θέσεων και κίνηση παίρνει από ένα 1.000άρη κινητήρα απόδοσης 72 ίππων στην ατμοσφαιρικού του έκδοση και 84 ίππων στην turbo. Έχει τελική ταχύτητα 145 χλμ/ώρα και ζυγίζει 840 κιλά.

2

Έχει μήκος 3,375 μέτρα, πλάτος 1,56 μέτρα και ύψος 1,59 μέτρα. Σύμφωνα με την εταιρία, ο τρόπος κατασκευής και τα υλικά του, το καθιστούν κατάλληλο όχημα για τα νησιά και τους επαγγελματίες των ενοικιαζόμενων οχημάτων. Όπως τονίζει η εταιρία, τα υλικά κατασκευής, όπως π.χ το πολυεστερικό αμάξωμα, το γαλβανιζέ σασί, μένουν σχεδόν αλώβητα από το αλάτι της θάλασσας και ζουν σχεδόν για πάντα, με μια μικρή συντήρηση.

3Διάβασε ακόμη

Test Drive: Το ελληνικό Super K by Keraboss μαζί με αποκλειστική συνέντευξη [w/video]

Η τιμή του ξεκινά περίπου από τις 22.000 ευρώ, προ ΦΠΑ και η εταιρία έχει ξεκινήσει να δέχεται παραγγελίες. Με το κάθε Keraboss Super K να κατασκευάζεται “στο χέρι”, η εταιρία έχει τη δυνατότητα να κατασκευάζει έως 75 Super K κάθε χρόνο.