Με 884 άλογα το Polestar 5

Σχετικά άρθρα

Σήμερα άνοιξε τις πύλες του το εντυπωσιακό κτήμα του ο 11ος Δούκας του Richmond, Charles Gordon-Lennox για το φετινό Goodwood Festival of Speed. Εκεί, η Polestar παρουσιάζει δημόσια για πρώτη φορά ένα πρωτότυπο ανάπτυξης του Polestar 5, δίνοντας ταυτόχρονα μερικά τεχνικά χαρακτηριστικά για το αμιγώς ηλεκτρικό 4-θυρο GT υψηλής απόδοσης.

Το Polestar 5 αποτελεί την εξέλιξη του Precept concept, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2020, με την έκδοση παραγωγής να έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2024. Θα είναι το τρίτο από τα τρία νέα ηλεκτρικά που αναμένεται να λανσαριστούν από την Polestar τα επόμενα τρία χρόνια, μετά τα Polestar 3 και Polestar 4.

Η παραγωγή του Polestar 5 θα γίνεται στην Κίνα και θα βασίζεται στη νέα αλουμινένια πλατφόρμα της Polestar και εξαιτίας αυτή θα ζυγίζει έως και 5% λιγότερο από ορισμένα μικρότερα αυτοκίνητα, ενώ θα του προσδίδει παράλληλα μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία από τα παραδοσιακά δίθυρα σπορ αυτοκίνητα και supercars.

Και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά είναι σημαντικά, επειδή το λιγότερο βάρος σημαίνει καλύτερο χειρισμό και για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, καλύτερη αυτονομία, ενώ η αυξημένη ακαμψία θα κάνει το fastback μοντέλο να έχει καλύτερη συμπεριφορά στις στροφές. Στόχος της Polestar είναι να αναπτύξει ένα αληθινό σπορ σεντάν αυτοκίνητο.

Το σουηδικό μοντέλο θα διαθέτει αρχιτεκτονική 800 Volt με έναν ηλεκτρικό κινητήρα ανά άξονα, με συνδυαστική ισχύ 650 kW (884 άλογα) και 900 Nm ροπής. Η Polestar αναφέρει ότι ο νέος πίσω κινητήρας θα είναι πιο δυνατός από τον εμπρός, με το σύστημα μετάδοσης να αναπτύσσεται στη Σουηδία, με την ενέργεια να αποθηκεύεται σε μια μπαταρία 103 kWh.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Volvo μειώνει το μερίδιο της στην Polestar

Η Volvo ανακοίνωσε πως σκοπεύει να διανείμει στους μετόχους της το 62,7% του μεριδίου της στην Polestar Automotive Holding, αξίας 9,5 δισεκατομμυρίων κορωνών (850...