Η VinFast αντιμετωπίζει την ηλεκτροκίνηση με σοβαρότητα, και χθες ανακοίνωσε συνεργασία με την ταϊβανέζικη startup μπαταριών ProLogium Technology, με σκοπό να χρησιμοποιεί μπαταρίες στερεάς κατάστασης (solid state) της δεύτερης στα ηλεκτρικά της μοντέλα από το 2024.

Η εμπορική συμφωνία που υπογράφηκε από τις δύο εταιρείες περιλαμβάνει την ανάπτυξη πακέτων μπαταριών χρησιμοποιώντας την αποκλειστική τεχνολογία της Prologium, αφού πρώτα επενδυθούν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.

Η ProLogium ιδρύθηκε το 2006 και έχει καταθέσει περισσότερες από 500 πατέντες για τις τεχνολογίες μπαταριών στερεάς κατάστασης. Υπέγραψε συμφωνία με τη Mercedes-Benz τον Ιανουάριο για την ανάπτυξη επίσης μπαταριών στερεάς κατάστασης και σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία το πρώτο της μεγάλο εργοστάσιο μπαταριών στερεάς κατάστασης στις αρχές του 2023.

Ένα σημαντικό μέρος της παραγωγικής ικανότητας του εν λόγω εργοστασίου θα προμηθεύει τη VinFast και στο μέλλον. Η κοινοπραξία των δύο εταιρειών μπορεί να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο στο Βιετνάμ. Η ProLogium Technology τονίζει ότι ο στερεός ηλεκτρολύτης της είναι 100% ανακυκλώσιμος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία νέων στοιχείων μπαταρίας.