Ο Gordon Murray θέλει να κατασκευάσει ηλεκτρικό SUV με βάρος 1.100-1.200 κιλών

Σχετικά άρθρα

Ο Gordon Murray έκανε γνωστή την πρόθεση του να κατασκευάσει δύο ηλεκτρικά SUV, δίνοντας παράλληλα την υπόσχεση πως αυτά θα αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτεται κάποιος σε ότι έχει να κάνει το λεγόμενο άγχος της αυτονομίας και τη δυναμική συμπεριφορά του οχήματος.

Το ένα από τα δύο SUV θα πωλείται με τα σήματα της Gordon Murray Automotive, ενώ το άλλο από κάποια άλλη εταιρία, η ταυτότητα της οποίας δεν αποκαλύπτεται για την ώρα. Το SUV μοντέλο της GMA θα ζυγίζει μεταξύ 1.100 και 1.200 κιλών, και θα μπορεί να μεταφέρει έως 4 επιβάτες με τις αποσκευές τους, με τις μπαταρίες να είναι το κλειδί για τη μείωση του βάρους.

Ο Murray δήλωσε πως η μπαταρία του θα είναι εξαιρετικά συμπαγής, με μεγάλη ενεργειακή πυκνότητα, διαθέτοντας ένα σύστημα ψύξης υψηλής τεχνολογίας ικανό να χειρίζεται ακραίες θερμοκρασίας. Η μπαταρία θα είναι τοποθετημένη σε ένα άκαμπτο i-Case, που θα επιτρέπει τη συντήρησή της, ενώ παράλληλα θα αποτελεί μέρος της δομής του αυτοκινήτου.

Σε αντίθεση με τα πανάκριβα T.50 και T.33, τα SUV θα έχουν τιμή ώστε να είναι προσβάσιμα σε περισσότερους. Τα SUVs θα βασίζονται σε μια νέα πλατφόρμα, εξελιγμένη από την Gordon Murray Design και αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...