Τον Απρίλιο του 2021 η Cadillac παρουσίασε την έκδοση παραγωγής του Lyriq, με το βιβλίο παραγγελιών του μοντέλου να έχει ανοίξει από τις 18 Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους. Πριν λίγες ημέρες ο Jay Leno είχε την ευκαιρία να οδηγήσει το αμιγώς ηλεκτρικό SUV της αμερικάνικης εταιρίας, στην πισωκίνητη έκδοση Debut Edition.

Παράλληλα, ο Αμερικάνος παρουσιαστής, επιχειρηματίας και συλλέκτης συνομίλησε με τον διευθυντή της μηχανολογίας της Cadillac, Bryan Stewart, ο οποίος δείχνει στον Leno τις μικρές λεπτομέρειες που φέρει το αυτοκίνητο, όπως η πίσω αεροτομή που καθαρίζει το πίσω παράθυρο μέσω της ροής τους αέρα, αντί με τη χρήση ενός υαλοκαθαριστήρα.

1

Ο ηλεκτροκινητήρας στην έκδοση με την μπαταρία των 100 kWh είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα και αποδίδει 345 άλογα με 440 Nm ροπής. Ωστόσο, η αμερικάνικη εταιρία έχει κάνει γνωστό ότι θα προσφέρει το μοντέλο και σε τετρακίνητες εκδόσεις, καθώς και σε Performance έκδοση, χωρίς να γίνονται γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

2

Το Lyriq διαθέτει τις νέες Ultium μπαταρίες, που στην έκδοση των 100 kWh χαρίζουν αυτονομία 483 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, καθώς το αυτοκίνητο έχει αρκετά μεγάλες διαστάσεις. Πιο συγκεκριμένα, το μήκος του αγγίζει τα 4.996 χλστ., το πλάτος του 1.977 χλστ., το ύψος του 1.623 χλστ., ενώ το μεταξόνιο του τα 3.094 χλστ.. Μπορεί να εξοπλιστεί με ζάντες 20″ έως 22″, με τον χώρο αποσκευών να μπορεί να φτάσει έως και τα 1.723 λίτρα.