Baidu: Η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης μας είναι μια γενιά μπροστά από της Tesla

Σχετικά άρθρα

Ο κινεζικός γίγαντας των μηχανών αναζήτησης, Baidu, ανακοίνωσε ότι έλαβε τις απαραίτητες άδειες για να λειτουργεί πλήρως robotaxi υπηρεσίες, με τα αυτοκίνητα να μην φέρουν οδηγό. Οι robotaxi υπηρεσίες θα αφορούν τους δρόμους δύο πόλεων της Κίνας, καθώς οι άδειες χορηγήθηκαν στις πόλεις Chongqing και Wuhan, με τα robotaxis να προσφέρουν από την ερχόμενη Δευτέρα στο κοινό μετακινήσεις χωρίς οδηγό.

Η Baidu αναφέρει ότι οι παραπάνω άδειες σηματοδοτούν ένα σημαντικό σημείο καμπής στη χάραξη πολιτικής της Κίνας προς την αυτόνομη οδήγηση, με τον Wei Dong, επικεφαλής επιχειρησιακής ασφάλειας της Baidu Intelligent Driving, να τονίζει:

Αυτές οι άδειες έχουν βαθιά σημασία για τη βιομηχανία. Αν σκεφτούμε την εξερεύνηση του διαστήματος, αυτή η στιγμή είναι ίση με την προσγείωση στο φεγγάρι.

Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της Baidu, Robin Li, ανέφερε ότι η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων της Baidu, με επωνυμία Jidu Auto, θα είναι μία γενιά μπροστά από την Tesla όσον αφορά τις τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, δηλώνοντας:

Η κατανόησή μας για τα έξυπνα οχήματα είναι ότι το να είσαι ηλεκτρικός είναι ο ημιτελικός, ενώ το να είσαι έξυπνος είναι ο τελικός.

Η Jidu στοχεύει να είναι σε θέση να παραδώσει 800.000 από τα “robot” αυτοκίνητα της έως το 2028, με τον διευθύνων σύμβουλος της Jidu, Joe Xia Yiping, να σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το δεύτερο μοντέλο της μαζικής παραγωγής το 2024, καθώς το πρώτο θα κυκλοφορήσει το 2023.

Εκτός από τον εξοπλισμό του αυτοκινήτου με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, τα “robot” αυτοκίνητα της Jidu θα έχουν δύο LiDAR και 12 κάμερες, ενώ δεν θα διαθέτουν χειρολαβές. Παράλληλα, θα μπορούν να ελεγχθούν πλήρως μέσω αναγνώρισης φωνής.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...