Η Kia ανακαλεί 257.998 Optima που κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο της στη Georgia των ΗΠΑ από τις 12 Αυγούστου του 2011 έως τις 27 Σεπτεμβρίου του 2013. Η ανάκληση αφορά τις πλάκες που βρίσκονται στον “ουρανό” του αυτοκινήτου και αποτελούν μέρος της δομής απορρόφησης ενέργειας. Εάν αυτές δεν είναι σωστά τοποθετημένες, θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρόσθετο κίνδυνο σε περίπτωση σύγκρουσης.

Η Kia έμαθε για πρώτη φορά για το πιθανό πρόβλημα τον Μάιο του τρέχοντος έτους, όταν το νομικό της τμήμα έλαβε μήνυση που ισχυριζόταν ότι ένας μεταλλικός βραχίονας τραυμάτισε έναν οδηγό κατά την ενεργοποίηση του πλευρικού αερόσακου (τύπου κουρτίνας) σε ένα Optima του 2012. Στα τέλη Ιουνίου, η κορεάτικη εταιρεία είχε διαπιστώσει ότι πράγματι, το στήριγμα ήταν χαλαρό στο χώρο επιβατών και ότι μπορεί να είχε αποκολληθεί κατά τη διάρκεια της πρόσκρουσης.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων, η Kia ανέλυσε δεδομένα για να προσδιορίσει εάν αυτό ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, όπου διαπίστωσε ότι ενώ δεν υπήρχαν άλλα περιστατικά όπως αυτό που πυροδότησε την έρευνα, υπάρχει πιθανότητα πολλά Optima να μην έχουν επαρκή κόλλα σε αυτό το σημείο.

Για την επιδιόρθωση, η Kia θα ζητήσει από τους αντιπροσώπους της να τοποθετήσουν βιομηχανική κόλλα πάνω από την αριστερή και τη δεξιά πλάκα. Αυτή η κόλλα χρησιμοποιήθηκε από την αρχή στο facelift του Optima, από το 2014, επομένως αυτά τα οχήματα εξαιρούνται.