Musk: Τα πρώτα Tesla Semi θα παραδοθούν φέτος με αυτονομία 805 χλμ.

Σχετικά άρθρα

Ήταν Νοέμβριος του 2017 όταν η Tesla παρουσίασε σε μια ειδική εκδήλωση το Semi και τη δεύτερη γενιά του Roadster, με τον Elon Musk να είχε δηλώσει τότε ότι η κυκλοφορία των μοντέλων υπολογίζεται ότι θα ξεκινούσε το 2019. H αμερικάνικη εταιρία, όμως, δεν φημίζεται για την ακρίβεια των χρονοδιαγραμμάτων της σε ότι αφορά την έναρξη της παραγωγής ενός νέου μοντέλου της, καθώς όλα -εκτός του Model S- παρουσίασαν καθυστερήσεις, με τους πελάτες να παραλαμβάνουν τα αυτοκίνητα του αργότερα από το αρχικά προγραμματισμένο.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί πως το Semi θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2019. Αυτό -προφανώς- δεν έγινε και η ημερομηνία αυτή μετατέθηκε για το 2020. Ωστόσο, η πανδημία της νόσου Civid-19 άλλαξε εκ νέου το χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία του Semi και το καλοκαίρι του 2020 ο Musk είχε δηλώσει ότι η παραγωγή του θα ξεκινήσει σύντομα. Ούτε αυτό έγινε, και σχεδόν κάθε χρόνο διαβάζουμε ότι το λανσάρισμα του θα γίνει “πριν το τέλος του έτους”.

Ωστόσο, σε πρόσφατο tweet του ο CEO της Tesla ανακοίνωσε ότι οι πρώτες παραδόσεις του Semi θα ξεκινήσουν εντός του 2022, με αυτές του Cybertruck να ακολουθούν το 2023. Η τελευταία φορά που ακούσαμε κάτι για το Tesla Semi ήταν τον περασμένο Μάρτιο, όταν η εταιρεία άρχισε να δέχεται καταθέσεις χωρίς να παρέχει εκτίμηση για τις ημερομηνίες παράδοσης, αλλά κάνοντας γνωστό ότι απαιτείται προκαταβολή 20.000 δολαρίων.

Σύμφωνα με τον Elon Musk, τα πρώτα Semi θα είναι της έκδοσης με την μεγάλη αυτονομία, η οποία ανακοινώνεται στα 500 μίλια (805 χλμ.), κάτι που σημαίνει η -μέχρι σήμερα- γνωστή έκδοση με αυτονομία 300 μιλίων (483 χλμ.) θα ακολουθήσει αργότερα. Το Tesla Semi θα είναι εξοπλισμένο με τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες και είναι πολύ γρήγορο στην επιτάχυνση, μιας και είναι σε θέση να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε μόλις 5 δευτερόλεπτα όταν δεν κουβάλα καρότσα. Όταν ρυμουλκεί φορτίο 36.290 κιλών είναι σε θέση να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε 20 δευτερόλεπτα, ενώ μπορεί να ανέβει ανηφόρα κλίσης 5% με σταθερή ταχύτητα 105 χλμ/ώρα.

Αυτό που απομένει πλέον είναι η γνωστοποίηση της επίσημης έναρξης των παραδόσεων, καθώς και της τελικής τιμής του αμιγώς ηλεκτρικού φορτηγού. Για την τελευταία, η Tesla δεν έχει ενημερώσει την τιμή του Semi από την αποκάλυψή του concept πριν από πέντε χρόνια. Τότε, ο Musk είχε ανακοινώσει ότι η βασική τιμή του θα είναι στα 150.000 δολάρια, αλλά είναι αρκετά απίθανο -με βάσει τα σημερινά δεδομένα- να διατηρηθεί αυτή η τιμή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα