Έχουν περάσει τρία χρόνια από όταν η Rodin Cars, μια εταιρία με έδρα τη νέα Νέα Ζηλανδία, είχε ανακοινώσει το FZero και πλέον η εταιρία έκανε γνωστό πως σύντομα θα ξεκινήσει η παραγωγή του.

Το hypercar που μπορεί να κινηθεί νόμιμα σε δημόσιους δρόμους υπόσχεται πως είναι γρηγορότερο από ένα μονοθέσιο της Formula 1. Η παραγωγή του θα περιοριστεί σε 27 αυτοκίνητα, με το FZero να ζυγίζει μόλις 698 κιλά, με το μήκος του να φτάνει τα 5,5 μέτρα, το πλάτος τα 2,2 μέτρα, το ύψος τα 1,13 μέτρα και το μεταξόνιο τα 3 μέτρα.

Όλα πάνω του είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα και κίνηση παίρνει από έναν twin-turbo 4,0-λίτρων κινητήρα που ζυγίζει 132 κιλά και αποδίδει 1.000 άλογα με 910 Nm ροπής.

Ο κινητήρας στροφάρει έως τις 10.000 σ.α.λ και υπάρχει και ένας ηλεκτροκινητήρας που αποδίδει επιπλέον 176 άλογα, με την συνολική απόδοση να φτάνει τα 1.176 άλογα και τα 1.026 Nm ροπής.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με 8-τάχυτο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων που ζυγίζει 66 κιλά και έχει αναπτυχθεί από την Ricardo, με τον κινητήρα να είναι δημιουργίας της Βρετανικής Neil Brown Engineering, στην οποία ηγείται ο Graham Dale-Jones, πρώην μηχανικός της Cosworth και της Ford.

Τα φρένα του αποτελούνται από carbon-κεραμικούς δίσκους διαμέτρου 380 χιλιοστών μπροστά και πίσω, με εξαπίστονες δαγκάνες μπροστά και τετραπίστονες πίσω. Υπάρχει σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά τη πέδηση που φορτίζει τη μπαταρία του ηλεκτροκινητήρα, με τις ζάντες 18″ της OZ Racing να έχουν αναπτυχθεί αποκλειστικά για το FZero.

Η εταιρία υποστηρίζει ότι το FZero παράγει 4.000 κιλά κάθετης αεροδυναμικής πίεσης, ενώ είναι ικανό να πιάσει τελική ταχύτητα 360 χλμ/ώρα. Η τιμή του ανέρχεται στα 2,1 εκατ. ευρώ.