Με την Hyundai να έχει εξαγοράσει την Boston Dynamics από τον Ιούνιο του 2021, η κορεάτικη εταιρία συνεχίζει να επενδύει στην αμερικανική εταιρεία ρομποτικής. Πιο συγκεκριμένα, ο όμιλος Hyundai ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επενδύσει 400 εκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία ενός νέου ινστιτούτου, στόχος του οποίου θα είναι να κάνει θεμελιώδεις προόδους στην τεχνητή νοημοσύνη, τη ρομποτική και τις ευφυείς μηχανές.

Το ινστιτούτο θα έχει ως επικεφαλής τον Marc Raibert, ιδρυτή της Boston Dynamics και θα έχει την έδρα του στην καρδιά της ερευνητικής κοινότητας Kendall Square στο Cambridge της Μασαχουσέτης. Το Boston Dynamics Institute, όπως θα ονομαστεί, θα είναι ένας οργανισμός που θα εργαστεί για την επίλυση σημαντικών προκλήσεων στον προηγμένο χώρο της ρομποτικής.

1

Το Boston Dynamics Institute ελπίζει να προσελκύσει κορυφαία ταλέντα από όλο τον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης, της ρομποτικής, της πληροφορικής, της μηχανικής μάθησης και της μηχανικής για να βελτιώσει τις δυνατότητες και τη χρησιμότητα των ρομπότ.

Η αποστολή του ινστιτούτου θα επικεντρωθεί σε τέσσερις βασικούς τεχνικούς τομείς: τη γνωστική τεχνητή νοημοσύνη, την αθλητική τεχνητή νοημοσύνη, τον σχεδιασμό οργανικού υλικού, την ηθική και την πολιτική. Η Hyundai αναφέρει ότι το ινστιτούτο θα συνεργαστεί με άλλους οργανισμούς, όπως πανεπιστήμια και εταιρικά ερευνητικά εργαστήρια.