Η Hyundai επενδύει 400 εκατ. δολάρια στο Boston Dynamics AI Institute

Σχετικά άρθρα

Με την Hyundai να έχει εξαγοράσει την Boston Dynamics από τον Ιούνιο του 2021, η κορεάτικη εταιρία συνεχίζει να επενδύει στην αμερικανική εταιρεία ρομποτικής. Πιο συγκεκριμένα, ο όμιλος Hyundai ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επενδύσει 400 εκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία ενός νέου ινστιτούτου, στόχος του οποίου θα είναι να κάνει θεμελιώδεις προόδους στην τεχνητή νοημοσύνη, τη ρομποτική και τις ευφυείς μηχανές.

Το ινστιτούτο θα έχει ως επικεφαλής τον Marc Raibert, ιδρυτή της Boston Dynamics και θα έχει την έδρα του στην καρδιά της ερευνητικής κοινότητας Kendall Square στο Cambridge της Μασαχουσέτης. Το Boston Dynamics Institute, όπως θα ονομαστεί, θα είναι ένας οργανισμός που θα εργαστεί για την επίλυση σημαντικών προκλήσεων στον προηγμένο χώρο της ρομποτικής.

Το Boston Dynamics Institute ελπίζει να προσελκύσει κορυφαία ταλέντα από όλο τον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης, της ρομποτικής, της πληροφορικής, της μηχανικής μάθησης και της μηχανικής για να βελτιώσει τις δυνατότητες και τη χρησιμότητα των ρομπότ.

Η αποστολή του ινστιτούτου θα επικεντρωθεί σε τέσσερις βασικούς τεχνικούς τομείς: τη γνωστική τεχνητή νοημοσύνη, την αθλητική τεχνητή νοημοσύνη, τον σχεδιασμό οργανικού υλικού, την ηθική και την πολιτική. Η Hyundai αναφέρει ότι το ινστιτούτο θα συνεργαστεί με άλλους οργανισμούς, όπως πανεπιστήμια και εταιρικά ερευνητικά εργαστήρια.

Διάβασε ακόμα

Η Hyundai οραματίζεται έναν κόσμο γεμάτο ρομπότ

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...

Η Hyundai ανακαλεί 14.117 Tucson

Η Hyundai προχωρά στην ανάκληση 14.117 Tucson που κατασκευάστηκαν μεταξύ 13 Απριλίου 2021 και 21 Αυγούστου 2023, επειδή ενδέχεται να έχει τοποθετηθεί λάθος ο...