Διέρρευσε η αμιγώς ηλεκτρική Maserati Granturismo Folgore

Σχετικά άρθρα

Η Maserati αναμένεται να παρουσιάσει το ερχόμενο φθινόπωρο την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της Granturismo, αλλά σήμερα διέρρευσε η πρώτη φωτογραφία αυτής. Η ιταλική εταιρία έχει κάνει γνωστό ότι όλα τα μοντέλα της θα είναι διαθέσιμα έως το 2025 και με μια 100% ηλεκτρική έκδοση, και αυτά θα φέρουν το προσωνύμιο Folgore, που στα ιταλικά σημαίνει κεραυνός.

Η Granturismo, το θρυλικό ιταλικό μοντέλο της Maserati, θα γίνει το πρώτο αυτοκίνητο της μάρκας που θα προσφέρεται και ως 100% ηλεκτρικό, ενώ παράλληλα θα είναι διαθέσιμο και με τον 3,0-λιτρο twin-turbo V6 κινητήρα τη MC20, ο οποίος θα είναι σε detuned έκδοση.

Η Granturismo Folgore φαίνεται να είναι ένα όμορφο αυτοκίνητο, γεμάτο καμπύλες και πιστό στην παράδοση της εταιρίας. Επειδή το μοντέλο θα φιλοξενεί και κινητήρα εσωτερικής καύσης, το συνολικό σχήμα της GranTurismo δεν διαφέρει από αυτό ενός παραδοσιακού GT αυτοκινήτου, με τον κινητήρα τοποθετημένο πίσω από το εμπρός άξονα.

Έτσι, διακρίνουμε το μακρύ χαμηλό καπό, που “τελειώνει” πάνω από τα φτερά, με τα τελευταία να ενσωματώνουν τα φωτιστικά σώματα, τα οποία μοιάζουν με αυτά της MC20. Κάνοντας ζουμ προς το εσωτερικό, διακρίνονται δύο paddles πίσω από το τιμόνι, που στην περίπτωση της αμιγώς ηλεκτρικής GranTurismo Folgore θα ρυθμίζουν το επίπεδο της αναγεννητικής πέδησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η GranTurismo Folgore θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν άξονα), με τη συνολική ισχύ να είναι πάνω από 650 άλογα, ενώ κάποιες φήμες αναφέρουν και για 1.200 άλογα. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα άνω των 305 χλμ/ώρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Αυτό είναι το Kia EV5 GT

Κυκλοφόρησαν οι δύο πρώτες φωτογραφίες της γρήγορης, GT έκδοσης του Kia EV5, με το αυτοκίνητο να διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, με τον μπροστά να παράγει...