Επίσημο: Lucid Air Sapphire, με τρεις ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 1.200+ ίππων

Σχετικά άρθρα

Η Lucid παρουσίασε σήμερα την έκδοση Sapphire του Air, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στο The Quail, A Motorsports Gathering, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτοκινήτου του Monterey. Με τρεις ηλεκτροκινητήρες, το Air Sapphire είναι η νέα κορυφαία απόδοση της μάρκας, με τη Lucid να υπόσχεται ότι η εν λόγω έκδοση θα είναι διαθέσιμη και σε όλα τα μελλοντικά της μοντέλα.

Το Air Sapphire τίθεται απέναντι στο Tesla Model S Plaid, καθώς διαθέτει έναν ηλεκτρικό κινητήρα σε κάθε πίσω τροχό, με τον τρίτο να είναι τοποθετημένο στον μπροστινό άξονα. Προς το παρόν, η εταιρεία αναφέρει μόνο ότι η συνολική ισχύς τους είναι πάνω από 1.216 ίππους (895 kW), καθώς το τελικό νούμερο θα ανακοινωθεί αργότερα μαζί με όλες τις τεχνικές του λεπτομέρειες. Ωστόσο, η Lucid αρκείται στο να αναφέρει ότι το Air Sapphire είναι το πιο ισχυρό σεντάν στον κόσμο.

Οι δύο πίσω κινητήρες μπορούν να στείλουν την ροπή σε διαφορετικές κατευθύνσεις σε κάθε τροχό, κάτι που επιτρέπει καλύτερο χειρισμό του αυτοκινήτου στις στροφές. Εάν μια στροφή είναι ιδιαίτερα σφιχτή, τότε το σύστημα μετάδοσης φρενάρει τον εσωτερικό τροχό για να στείλει την ισχύ στον εξωτερικό τροχό, κοινώς torque vectoring.

Oι πίσω κινητήρες διαθέτουν νέους εναλλάκτες θερμότητας και ψυκτικό με υψηλότερο ρυθμό ροής. Η Lucid αναφέρει ότι οι μπαταρίες έχουν υψηλότερη ισχύ και μεγαλύτερη θερμική ικανότητα, αλλά η αμερικάνικη εταιρία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις τροποποιήσεις.

Από πλευράς επιδόσεων, η Lucid εκτιμά ότι η προσθήκη του τρίτου ηλεκτροκινητήρα θα επιτρέπει στο Air Sapphire να επιταχύνει από στάση στα 96 χλμ/ώρα (60 μίλια/ώρα) σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα, να κάνει τα 0-161 χλμ/ώρα (0-100 μίλια/ώρα) σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα, ενώ θα ολοκληρώνει το 400άρι σε λιγότερο από 9 δευτ. Επιπλέον, η Lucid σημειώνει ότι αυτά τα νούμερα θα είναι επιτεύξιμα χωρίς παρατεταμένες ρουτίνες προετοιμασίας.

Συνεχίζοντας, το Sapphire έχει πιο σκληρά ελατήρια και νέες ρυθμίσεις στα αμορτισέρ σε σύγκριση με τις άλλες εκδόσεις του Air, ενώ διαφορετικές είναι και οι ρυθμίσεις του ABS, του συστήματος ελέγχου της πρόσφυσης και ευστάθειας, και του συστήματος διεύθυνσης, με το Sapphire να διαθέτει στον βασικό του εξοπλισμό κεραμικά φρένα.

Ακόμα, το Sapphire πατάει σε νέες ζάντες 20 ιντσών εμπρός και 21 πίσω, οι οποίες διαθέτουν carbon αεροδίσκο στο εξωτερικό τους. Τέλος, τα ελαστικά είναι Michelin PS4S, διαστάσεων 265/35 εμπρός και 295/30 πίσω.

Κλείνοντας, το Air Sapphire διαθέτει ορισμένες οπτικές αλλαγές, καθώς διαθέτει μια νέα αεροτομή από ανθρακονήματα που αυξάνει την κάθετη δύναμη στον πίσω άξονα, ενώ το αυτοκίνητο διατίθεται και σε ένα νέο χρώμα, που ονομάζεται Sapphire Blue.

Το Air Sapphire θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή, με την τιμή του να ξεκινά από 249.000 δολάρια. Οι παραγγελίες του θα ανοίξουν στις 23 Αυγούστου, με τις πρώτες παραδόσεις να προγραμματίζονται για την επόμενη χρονιά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Geely κάνει παγκόσμια διαθέσιμο το νέο premium brand της, Galaxy

Πριν σχεδόν ένα χρόνο, η Geely παρουσίασε το νέο της πολυτελές brand, το οποίο ονομάζει Galaxy. Σήμερα, η κινέζικη εταιρία επιβεβαίωσε ότι θα κάνει...

Κατέρριψε το ρεκόρ γύρου το Hennessey Venom F5 Revolution στο Circuit of The Americas

Η Hennessey ξεκίνησε το 2023 με την αποκάλυψη του Venom F5 Revolution Coupe, που σχεδιάστηκε για να κυριαρχήσει στις πίστες του κόσμου. Σήμερα, η αμερικάνικη...

Συμφωνία Stellantis και κινέζικης Leapmotor για παραγωγή αυτοκινήτων στην Πολωνία

Τον περασμένο Οκτώβριο η Stellantis απέκτησε το 20% της κινέζικης Leapmotor για 1,5 δις ευρώ, και ίδρυσε μια κοινή επιχείρηση με έδρα την Ολλανδία...
Autoblog.gr