Επίσημο: Lamborghini Urus Performante με 666 άλογα

Σχετικά άρθρα

Την ανανεωμένη έκδοση της Urus παρουσίασε στο περιθώριο του Pebble Beach η Lamborghini. Η Urus Performante όπως ονομάζεται, ζυγίζει 47 κιλά λιγότερο από την προ-facelift Urus -2.153 κιλά από 2.200- και πρόσφατα σημείωσε ρεκόρ στο Pikes Peak με χρόνο 10:32.064.

Το καπό και η οροφή προσφέρονται και από ανθρακονήματα, με τους προφυλακτήρες, το splitter, οι πλαϊνές ποδιές, ο διαχύτης, τα φαρδύτερα φτερά και η αεροτομή να είναι νέα, με την πίσω αεροτομή να αυξάνει την κάθετη παραγόμενη αεροδυναμική πίεση κατά 38%, ενώ συνολικά το αυτοκίνητο παράγει 8% επιπλέον κάθετη παραγόμενη αεροδυναμική πίεση. Τόσο ο μπροστινός προφυλακτήρας, όσο και ο διαχύτης είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα.

Το μήκος της Urus Performante έχει αυξηθεί κατά 2,5 εκατοστά εξαιτίας των επανασχεδιασμένων προφυλακτήρων, με τα νέα ελατήρια να μειώνουν την απόσταση από το έδαφος κατά 2 εκατοστά. Τα μετατρόχια έχουν μεγαλώσει κατά 1,6 εκατοστό και οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε ζάντες 22″ και 23″.

Στο εσωτερικό υπάρχουν νέα διακοσμητικά, νέες εξάγωνες ραφές, με τον οδηγό να μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 4 mode λειτουργίας (Strada, Corsa, Sport και Rally).

Μηχανικά ο 4,0-λίτρων V8 twin-turbo κινητήρας δυναμώνει και πλέον αποδίδει 666 άλογα με 850 Nm ροπής. Φορά εξάτμιση Akrapovic στον βασικό εξοπλισμό, με το αυτοκίνητο να είναι σε θέση να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3,3 δευτερόλεπτα (-0,3 δευτ. σε σχέση με το προ-facelift μοντέλο), έχοντας τελική ταχύτητα 306 χλμ/ώρα.

Υπάρχουν αλλαγές στην ανάρτηση και στο πλαίσιο, βελτιώσεις στο διαφορικό, με το σύστημα τετραδιεύθυνσης να έχει γίνει αμεσότερο και να ανταποκρίνεται γρηγορότερα. Βελτιώσεις έχουν γίνει και στο σύστημα διεύθυνσης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ακραίο bodykit για την Lamborghini Revuelto από την Keyvany

Η Keyvany έχει ετοιμάσει ένα ακραίο bodykit για την Lamborghini Revuelto. Το ονομάζει Keytoro και αποτελείται από νέους προφυλακτήρες, νέο καπό, πλαϊνές ποδιές, αεροτομή,...

Lamborghini Urus SE με 800 άλογα

H Lamborghini παρουσίασε την plug-in υβριδική έκδοση της Urus, που την έχει ονομάσει Urus SE. Το αυτοκίνητο διαθέτει επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, ελαφρώς διαφορετικούς προφυλακτήρες,...

Την Τετάρτη η παρουσίαση της plug-in υβριδικής Lamborghini Urus

Την ερχόμενη Τετάρτη 24 Απριλίου η Lamborghini θα παρουσιάσει την plug-in υβριδική έκδοση της Urus που διαθέτει επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, με την θύρα φόρτισης...