Στις 25 Φεβρουαρίου και μόλις μια ημέρα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η F1 ανακοίνωσε την ακύρωση του φετινού GP και τον τερματισμό του συμβολαίου με τον διοργανωτή του Ρωσικού GP.

Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος για τις 23-25 Σεπτεμβρίου και θα ήταν το τελευταίο Ρωσικό GP στην πίστα του Sochi, καθώς από το 2023 ο αγώνας θα μετακόμιζε σε μια νέα πίστα 54 χλμ μακριά από την Αγία Πετρούπουλη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Formula 1, Stefano Domenicali, πιστεύει ότι ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ, αλλά σε πρόσφατη συνέντευξή του στη γερμανική Sport Bild μίλησε με πολύ σκληρά λόγια, κάνοντας σαφές ότι η Formula 1 δεν θα επισκεφτεί ξανά τη Ρωσία, ούτε σύντομα, ούτε στο απώτερο μέλλον.

Πιο συγκεκριμένα, ο Domenicali αναφέρει ότι σε περίπτωση που ο πόλεμος τελειώσει φέτος, οι Ρώσοι δεν θα πρέπει να ελπίζουν σε οποιαδήποτε συμφιλίωση με τη Formula 1.

Η σχέση μεταξύ F1 και Ρωσίας δεν είναι και πολύ καλή αυτή τη στιγμή, καθώς ο Alexei Titov, διοργανωτής του Ρωσικού Grand Prix ζητά χρήματα από τη Formula 1, καθώς -παρότι ο αγώνας στο Sochi ακυρώθηκε- είχαν προκύψει έξοδα, με τον Titov να επιζητά αποζημίωση από το F1.