Αντιπρόσωπος της Nissan πουλά το νέο Ζ με “καπέλο” 73.000 δολάρια

Σχετικά άρθρα

Στην αγορά της Αμερικής, η μέση προμήθεια των αντιπροσώπων (dealer markup) για την πώληση ενός αυτοκινήτου τυπικά καθορίζεται από την τοπική τιμολόγηση και τη ζήτηση της κάθε πολιτείας. Σε κανονικές συνθήκες, τα αυτοκίνητα μπορούν να αγοραστούν στην τιμή που ανακοινώνει ο κατασκευαστής ή και λιγότερο, όταν υπάρχουν κίνητρα από τον κατασκευαστή.

Ωστόσο, μπορεί να συναντήσεις περιπτώσεις στις οποίες η περιορισμένη διαθεσιμότητα μπορεί να αυξήσει κατά πολύ την τελική τιμή. Σύμφωνα με το νόμο της αγοράς, όταν η ζήτηση είναι μεγάλη και η προσφορά περιορισμένη, η τιμή ενός προϊόντος τείνει να αυξάνεται.

Κάθε φορά που υπάρχει ένα πολυαναμενόμενο νέο μοντέλο στην αγορά, είναι σχεδόν εγγυημένο ότι μερικές αντιπροσωπείες θα εκμεταλλευτούν την κατάσταση και θα εφαρμόσουν μια επιπλέον χρέωση “Προσαρμοσμένη Αξία Αγοράς” στην τελική τιμή του αυτοκινήτου. Και αυτό σε “κανονικές” εποχές.

Η χρέωση αυτή είναι ουσιαστικά ο τρόπος ενός αντιπροσώπου να πει “ξέρουμε ότι ορισμένοι από εσάς θέλετε τόσο πολύ αυτό το αυτοκίνητο, που ευχαρίστως θα πληρώσετε κάτι παραπάνω από την εργοστασιακή τιμή”. Γενικά, αυτές οι χρεώσεις των αντιπροσώπων δεν είναι πολύ μεγάλες, καθώς υπάρχει ο ανταγωνισμός μεταξύ των αντιπροσώπων για ένα αυτοκίνητο με κανονική διαθεσιμότητα.

Ωστόσο, ο συγκεκριμένος έμπορος αυτοκινήτων της Nissan φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα φιλόδοξος ή/και άπληστος, και χρεώνει 73.881 δολάρια επιπλέον της εργοστασιακής τιμής για την άμεση αγορά ενός Nissan Z. Αυτό σημαίνει ότι η αντιπροσωπεία Bellevue της ιαπωνικής εταιρίας στην Ουάσιγκτον ζητά 129.991 δολάρια για την αγορά του νέου sport αυτοκινήτου, όταν η εργοστασιακή τιμή του ορίζεται στα 54.915 δολάρια.

Το εν λόγω αυτοκίνητο είναι ένα μοντέλο περιορισμένης παραγωγής που ονομάζεται Z Proto. Περιορίζεται σε 240 μονάδες, και είναι μια έκδοση αποκλειστικά για την αγορά των ΗΠΑ. Φέρει κίτρινες δαγκάνες φρένων και μπρονζέ ζάντες της Rays. Στο εσωτερικό υπάρχουν καθίσματα με κίτρινες λεπτομέρειες και ραφές και νέας σχεδίασης λεβιέ ταχυτήτων.

Τέλος, να θυμίσω ότι Nissan Z ζυγίζει 1.581 κιλά, με τον 3,0-λιτρο twin-turbo V6 κινητήρα να αποδίδει 400 άλογα με 475 Nm ροπής.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Έτσι θα είναι το Nissan Qashqai facelift [Renderings]

H Nissan ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας ότι στις 17 Απριλίου θα παρουσιάσει το Qashqai facelift, καθώς έχουν περάσει τρία χρόνια από το εμπορικό...

H Nissan teasάρει το Qashqai facelift

Έχουν περάσει τρία χρόνια από το εμπορικό λανσάρισμα της τρίτης γενιάς του Qashqai, και σήμερα η Nissan έδωσε στη δημοσιότητα ένα σύντομο teaser video...

Nissan: 30 νέα αυτοκίνητα σε βάθος τριετίας

H Nissan παρουσίασε το νέο της επιχειρηματικό σχέδιο, που το ονόμασε Arc, με αυτό να περιλαμβάνει 30 νέα μοντέλα μέσα στα επόμενα τρία χρόνια....