Η Rivian ανακοίνωσε σήμερα τα νούμερα παραγωγής και παραδόσεων της για το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Πιο συγκεκριμένα, η αμερικάνικη εταιρία αναφέρει ότι κατασκεύασε 7.363 οχήματα (+67% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο) και παρέδωσε 6.584 οχήματα. Αν προσθέσεις τα στοιχεία του πρώτου και δεύτερου εξαμήνου, αθροιστικά η παραγωγή αυτοκινήτων ανέρχεται σε 14.317 οχήματα και οι παραδόσεις σε 12.278 οχήματα.

Να θυμίσω ότι η Rivian έχει ανακοινώσει πως εξαιτίας προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα, μειώνει στο μισό τον φετινό της στόχο παραγωγής σε 25.000 αυτοκίνητα (από τα 44.000 που ήταν ο αρχικός προγραμματισμός), και δηλώνει αισιόδοξη ότι θα πετύχει αυτό το νούμερο.

Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να σημειώσει άλλο ένα τριμηνιαίο ρεκόρ παράγοντας τουλάχιστον 10.683 μονάδες κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2022, ήτοι μια κατά προσέγγιση 45% αύξηση της παραγωγής, από ό,τι έκανε το τρίτο τρίμηνο.

Επί του παρόντος, η Rivian παράγει τρία διαφορετικά μοντέλα. Αυτά περιλαμβάνουν το R1T, το R1S και το Amazon Delivery Van, με την αμερικάνικη εταιρία να μην δίνει τα στατιστικά στοιχεία παραγωγής και παράδοσης ανά μοντέλο.