Τον Αύγουστο του 2021 η Renault και η Geely Holding Group ανακοίνωσαν μια συνεργασία, σύμφωνα με την οποία η Geely θα κατασκευάζει και θα πουλά υβριδικά αυτοκίνητα με τα σήματα της γαλλικής εταιρίας στην Κίνα, χρησιμοποιώντας τις τεχνολογίες της Geely, τις αλυσίδες εφοδιασμού και τις εγκαταστάσεις παραγωγής της.

Αυτή μετουσιώθηκε τον περασμένο Μάιο με την πώληση του 34,02% των μετοχών της Renault Korea Motors στην Geely Automobile Holdings, έναντι 196 εκατ. ευρώ. Η Renault έχει δει τις πωλήσεις της στη Κορέα να μειώνονται κατά 36% πέρυσι, σημειώνοντας 57.480 πωλήσεις, με τα χρήματα που θα πάρει από την Geely να τα επενδύει για την ανάπτυξη αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Σήμερα, η Renault Korea Motors έδωσε μια teaser φωτογραφία του πρώτου μοντέλου της Renault που προέκυψε από τη συνεργασία της με την Geely, το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2024. Το μοντέλο θα κατασκευάζεται στην Κορέα και θα πωλείται τόσο στη τοπική όσο και στη διεθνή αγορά. Θα είναι μοναδικό από όλα τα άλλα μοντέλα της Renault, καθώς θα βασίζεται στην CMA (Compact Modular Architecture) πλατφόρμα της Volvo, στην οποία βασίζονται τα Volvo XC40 και Lynk & Co 01.

Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με το νέο SUV μοντέλο, αλλά γνωρίζουμε ότι θα διαθέτει ένα αποδοτικό υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης και θα τοποθετηθεί στην D κατηγορία της αγοράς. Από την παραπάνω teaser φωτογραφίες βλέπουμε ότι το μοντέλο έχει τη μορφή ενός κομψού κουπέ SUV και μεταξύ των λεπτομερειών που διακρίνουμε είναι τα λεπτά φωτιστικά σώματα, τις έντονες πτυχές στο καπό και τα μπροστινά φτερά. Ακόμα, φαίνεται η κομψή γραμμή της οροφής και η διακριτική αεροτομή τοποθετημένη στην οροφή.