Τον Σεπτέμβριο του 2021 η Rolls-Royce ανακοίνωσε το Spectre και επιβεβαίωσε ότι ξεκίνησε έναν εντατικό κύκλο δοκιμών εξέλιξης. Πριν λίγα λεπτά, η βρετανική εταιρία έκανε γνωστό ότι αύριο, στις 15:00 ώρα Ελλάδας, θα πραγματοποιήσει τα παγκόσμια αποκαλυπτήρια του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού της μοντέλου, οι πωλήσεις του οποίου θα ξεκινήσουν το τέταρτο τρίμηνο του 2023.

Η μελέτη πάνω στην ηλεκτροκίνηση ξεκίνησε το 2011 για την βρετανική εταιρία, όταν παρουσίασε το 102EX concept, ένα πειραματικό πρωτότυπο που βασιζόταν στην Phantom και διέθετε δύο ηλεκτροκινητήρες, απόδοσης 390 ίππων. Αυτό διέθετε μια μπαταρία 71 kWh, που χάριζε στο πρωτότυπο αυτονομία 200 χλμ.

Ακολούθησε το 2016, το 103EX, ένα δεύτερο ηλεκτρικό concept, χωρίς να γίνονται γνωστά περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά του, αλλά αυτό ήταν που σηματοδότησε την μεταστροφή της βρετανικής εταιρίας στην ηλεκτροκίνηση.

Το Spectre θα βασίζεται στη Architecture of Luxury πλατφόρμα της Rolls-Royce, η οποία τονίζει πως τα αυτοκίνητα δοκιμών θα καλύψουν 2,5 εκατ. χλμ. -τα περισσότερα από κάθε άλλο μοντέλο της – που προσομοιώνουν πάνω από 400 χρόνια χρήσης για ένα μοντέλο της Rolls-Royce.

Το βρετανικό υπερπολυτελές μοντέλο θα διαθέτει ανάρτηση “μαγικό χαλί”, με τα ηλεκτρονικά της να συνεργάζονται με το σύστημα πλοήγησης, με τις ρυθμίσεις της να αλλάζουν συνεχώς ανάλογα με τις συνθήκες και τον δρόμο. Η μπαταρία του θα ζυγίζει 700 κιλά, με τις ζάντες να είναι διαστάσεων 23″. Το μήκος του θα αγγίζει τα 5,18 μέτρα, θα έχει αεροδυναμικό συντελεστή 0,25 Cd και θα φέρει το ανανεωμένο Spirit of Ecstasy.