Στην φετινή έκθεση Auto e Moto d’Epoca, μια από τις πλέον σημαντικές για τα κλασσικά οχήματα στην Ευρώπη, η Alfa Romeo ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος Alfa Romeo Classiche.

Αυτό περιλαμβάνει ένα σύνολο υπηρεσιών και προνομίων ειδικά σχεδιασμένων έτσι ώστε να προστατευθεί η ιστορική κληρονομιά της μάρκας. Για πρώτη φορά η ηγετική ομάδα της μάρκας έχει εμπλοκή στη διαδικασία και είναι χαρακτηριστικό ότι στην επιτροπή πιστοποίησης προεδρεύουν ο CEO της ιταλικής μάρκας, Jean Philippe Imparato και o επικεφαλής του τμήματος Heritage.

Το πρόγραμμα Alfa Romeo Classiche υποστηρίζεται και από το Μουσείο της Alfa Romeo, εκεί που βρίσκονται όλα τα τεχνικά έγγραφα, τα οποία χρησιμοποιούνται για την αξιολόγηση των οχημάτων. Περιλαμβάνει τα πιστοποιητικά προέλευσης (Certificate of Origin) και αυθεντικότητας (Certificate of Authenticity).

Στο πρώτο, η Alfa Romeo δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψει κανείς την ιστορία του κλασσικού του αυτοκινήτου μέσω του αριθμού πλαισίου. Η υπηρεσία προσφέρει μια λεπτομερή ανάλυση σύμφωνα με τα αρχεία που διατηρεί το εργοστάσιο και αντιπαραβολή αυτών σε σχέση με τα χαρακτηριστικά (μηχανικά μέρη, αμάξωμα, διάκοσμος, κτλ.) του αυτοκινήτου.

Μετά τη λεπτομερή ανάλυση του κλασσικού αυτοκινήτου και έχοντας συμβουλευθεί τα σχετικά τεχνικά αρχεία της Alfa Romeo, η έκδοση του πιστοποιητικού αυθεντικότητας τονίζει την αξία του οχήματος. Η ανάλυση όλων των δεδομένων πραγματοποιείται από μια εξαιρετικά έμπειρη και εξιδεικευμένη ομάδα, η οποία αξιολογεί τα μηχανικά μέρη του υπό εξέταση αυτοκινήτου. Η εξέταση μπορεί να γίνει στους χώρους του Officine Classiche στο Mirafiori ή απευθείας στο χώρο σου.

Τέλος, υπάρχουν και οι υπηρεσίες ανακατασκευής (Restoration service), όπου η ίδια ομάδα ειδικών που φροντίζει τη συλλογή ιστορικών οχημάτων της Stellantis, φροντίζει και τα οχήματα των ιδιωτών.