Αλλάζει η χάραξη του GP της Σιγκαπούρης, γίνεται 20 δευτ. πιο γρήγορη

Σχετικά άρθρα

Πριν τρεις εβδομάδες πραγματοποιήθηκε το τελευταίο GP της Σιγκαπούρης με την υπάρχουσα χάραξη στους δρόμους της Marina Bay, καθώς οι διοργανωτές -σε συνεργασία με την F1- ανακοίνωσαν τις αλλαγές στην διαδρομή της πίστας. Αυτές θα ισχύσουν από το 2023 κι έπειτα, με τις αλλαγές να επιτρέπουν την ανάπτυξη υψηλότερων ταχυτήτων και πιο εντυπωσιακών περασμάτων.

Η νέα χάραξη

Οι μεγάλες αλλαγές εντοπίζονται στον τελευταίο τομέα της πίστας και συγκεκριμένα μετά τη στροφή 15. Έτσι, καταργούνται οι διαδοχικές στροφές από την 16 έως την 19, και από το 2023 θα δούμε μία ευθεία 397,9 μέτρων που θα καταλήγει στη στροφή 20 που πιθανώς θα φέρει και μια ζώνη DRS. Αυτό σημαίνει ότι “κόβονται” τέσσερις στροφές, ανάμεσά τους η άκρως απαιτητική στροφή 18, που περνά κάτω από την κερκίδα.

Η παλιά χάραξη

Ο αριθμός των συνολικών στροφών της πίστας μειώνεται από 23 σε 19, με τις αλλαγές -οι οποίες υπόκεινται στην έγκριση της FIA- να αφορούν επίσης την αφαίρεση της κερκίδας, που στηνόταν κάθε χρόνο σε εκείνο το σημείο. Οι αλλαγές αναμένεται να μειώσουν το μήκος της πίστας στα 4.928 μέτρα (από 5.063 μέτρα), με τον αριθμό των γύρων του Κυριακάτικου αγώνα να αυξάνεται από 61 σε 63.

Σύμφωνα με προσομοιώσεις με μονοθέσιο της Formula 1 του 2020, οι διοργανωτές του αγώνα εκτιμούν ότι ο γύρος της νέας χάραξης να είναι κατά περίπου 20 δευτ. πιο γρήγορος, με χρόνο περίπου στο 1 λεπτό και 28 δευτερόλεπτα. Οι εργασίες της αναδιαμόρφωσης της πίστας της Σιγκαπούρης θα ξεκινήσουν τον Μάρτιο του 2023 και αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν τον αγώνα, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για τις 17 Σεπτεμβρίου του επόμενου έτους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...