Η Aston Martin μας εξηγεί το εσωτερικό του Valhalla

Σχετικά άρθρα

Ο Miles Nurnberger είναι επικεφαλής σχεδιασμού της Aston Martin και στο ακόλουθο video μας εξηγεί τον σχεδιασμό του εσωτερικό του Valhalla. Το αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2023, θα κατασκευαστεί σε μόλις 999 μονάδες και θα παίρνει κίνηση από τον twin-turbo 4,0-λίτρων V8 κινητήρα της AMG απόδοσης 750 ίππων, που συνεργάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 204 ίππων, τοποθετημένοι ένας ανά άξονα.

Ο V8 κινητήρας δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς και στροφάρει έως τις 7.200 σ.α.λ. Το σύνολο αποδίδει 950 άλογα με 1.000 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 350 χλμ/ώρα.

Η εταιρία αναμένεται πως το Valhalla μπορεί να σημειώσει χρόνο 6:30 στο Nurburgring, σημειώνοντας έτσι νέο ρεκόρ ταχύτερου χρόνου στη γερμανική πίστα. Τόσο το πλαίσιο, όσο και το σώμα του αυτοκινήτου είναι κατασκευασμένα ως επί το πλείστον από ανθρακονήματα.

Το αυτοκίνητο διαθέτει 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη, έχει ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον πίσω άξονα και δεν διαθέτει όπισθεν, μιας και τη λειτουργία αυτή την αναλαμβάνουν οι ηλεκτροκινητήρες.

Η μπαταρία επιτρέπει στο supercar να κινηθεί μόλις για 15 χλμ αποκλειστικά με τους ηλεκτροκινητήρες του, με ταχύτητες έως και 130 χλμ/ώρα. Το βάρος του Valhalla ανέρχεται στα 1.550 κιλά, με το αεροδυναμικό σώμα του να παράγει 600 κιλά κάθετης παραγώμενης αεροδυναμικής πίεσης όταν κινείται με 241 χλμ/ώρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Aston Martin DBX αποκτά νέο εσωτερικό

Την MY2025 έκδοση της DBX παρουσίασε η Aston Martin, με το αυτοκίνητο να έχει νέο εσωτερικό και άλλες μικρές αναβαθμίσεις, ενώ θα προσφέρεται μονάχα...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...