Η Mercedes-Benz αποχωρεί από τη Ρωσία

Σχετικά άρθρα

Και η Mercedes-Benz αποσύρεται από τη ρωσική αγορά, με την εταιρία να ανακοινώνει πως θα πουλήσει τις μετοχές που έχει σε θυγατρικές της βιομηχανικές και οικονομικές υπηρεσίες σε Ρώσο επενδυτή. Συγκεκριμένα η Mercedes-Benz Russia έκανε γνωστό πως οι μετοχές στις τοπικές θυγατρικές της θα πουληθούν στην αλυσίδα εμπορίας αυτοκινήτων Avtodom.

Η Mercedes είχε αναστείλει τη βιομηχανική παραγωγή της στη Ρωσία στις αρχές Μαρτίου. Ο οικονομικός διευθυντής της Mercedes Harald Wilhelm δήλωσε πως η συμφωνία δεν αναμένεται να προκαλέσει περαιτέρω σημαντικές συνέπειες όσον αφορά την αποδοτικότητα και την οικονομική θέση του ομίλου πέρα από εκείνες που καταγράφηκαν τα προηγούμενα τρίμηνα.

Εκπρόσωπος της Mercedes δήλωσε πως το μερίδιο 15% στη ρωσική βιομηχανία κατασκευής φορτηγών Kamaz δεν θα επηρεαστεί από τη συναλλαγή και θα μεταφερθεί στην Daimler Truck όπως έχει προβλεφθεί.

Η Avtodom ανακοίνωσε πως θα επιλέξει έναν τεχνολογικό εταίρο προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί τις εγκαταστάσεις παραγωγής στο βιομηχανικό πάρκο Esipovo βορειοδυτικά της Μόσχας, όπου η Mercedes έχει μια μονάδα παραγωγής.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...