Η Ford θα πληρώσει αποζημίωση 104,6 εκατ. δολαρίων σε εταιρεία λογισμικού

Σχετικά άρθρα

Ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Ντιτρόιτ αποφάσισε η Ford να καταβάλει στη Versata Software Inc αποζημίωση ύψους 104,6 εκατομμυρίων δολαρίων για παραβίαση σύμβασης αδειοδότησης και κατάχρηση εμπορικών μυστικών.

Η Versata, μια εταιρία ανάπτυξης λογισμικού που εδρεύει στο Όστιν του Τέξας, δήλωσε ότι έδωσε άδεια χρήσης του λογισμικού αυτοκινήτου της στη Ford από το 1998 έως το 2015, βοηθώντας τους μηχανικούς της αυτοκινητοβιομηχανίας να συνεργαστούν και να σχεδιάσουν οχήματα με “αδιάλειπτες ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο” παγκοσμίως.

Η Versata είχε ετήσιο συμβόλαιο ύψους 8,45 εκατ. δολαρίων με την Μπλε Οβάλ εταιρία, παρέχοντας στην εταιρία ένα λογισμικό που η Ford το χρησιμοποιούσε κατά τη διαδικασία ανάπτυξης ενός νέου αυτοκινήτου, με αυτό να συμβάλει στην αποφυγή ανακλήσεων και άλλων προβλημάτων.

Επιπλέον υποστήριξε ότι η Ford το 2014 απέρριψε μια “τελική” προσφορά για άδεια χρήσης του λογισμικού της Versata για 17 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, επειδή δεν ήθελε να πληρώσει εκατομμύρια δολάρια σε ετήσια τέλη αδειοδότησης. Τότε η Ford είχε πει πως ανέπτυξε ένα δικό της λογισμικό για τον σκοπό αυτό.

Η Versata υποστήριξε πως το νέο λογισμικό που ανέπτυξε η Ford βασιζόταν στον δικό της κώδικα, κατηγορώντας την Μπλε Οβάλ εταιρία για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και εμπορικών μυστικών, λέγοντας μάλιστα πως η πατέντα του λογισμικού που κατέθεσε η Ford περιείχε κλεμμένο κώδικα.

Το 2015 η Versata κατέθεσε αγωγή κατά της Ford, ζητώντας ασφαλιστικά μέτρα και αποζημίωση ύψους 1 δισ. δολάρια. Μάλιστα ζητούσε από την Ford να αποδείξει πως το λογισμικό που δημιούργησε δεν βασίζεται σε δικό της κώδικα. Η Ford δήλωσε τότε πως αναγκάστηκε να δημιουργήσει το δικό της λογισμικό μιας και αυτό της Versata ήταν ξεπερασμένο και πως το δικό της λογισμικό ήταν πολύ γρηγορότερο και πιο αποτελεσματικό.

Τελικά οι ένορκοι αποφάσισαν υπέρ της Versata, με τα 82,2 εκατομμύρια δολάρια της αποζημίωσης να αφορούν για παραβίαση της σύμβασης, με τα υπόλοιπα 22,4 εκατομμύρια δολάρια να αφορούν υπεξαίρεση εμπορικών μυστικών. Ο εμπειρογνώμονας αποζημίωσης της Versata κατέθεσε ότι η εταιρεία υπέστη ζημιές ύψους 59,9 εκατομμυρίων δολαρίων εξαιτίας της υπεξαίρεσης εμπορικών μυστικών.

Η Ford δήλωσε πως παρότι σέβεται την απόφαση των ενόρκων θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford: Η Mustang έγινε 60 ετών και teasάρει την RTR

Την περασμένη Τετάρτη η Ford γιόρτασε τα 60α γενέθλια της Mustang και στο περιθώριο μιας εκδήλωσης που έγινε στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας, η...

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Η Mustang Mach-E ηλεκτρίζει το stage της Ford στο Golden Hall

Γιορτάζοντας και στην Ελλάδα την επέτειο των 60 χρόνων Ford Mustang, του πιο εμβληματικού σπορ μοντέλου της παγκόσμιας σκηνής, η αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang...