Η Lamborghini ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2022, τα οποία ήταν καλύτερα από ποτέ, με τον CEO της Stephan Winkelmann να λέει πως αναπτύσσουν μια στρατηγική για το πως θα μπορούσε η Lamborghini να μπει στο χρηματιστήριο μέσω δημόσιας προσφοράς, όπως έκανε πρόσφατα η Porsche.

Για την ώρα δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια για το αν και πότε θα γίνει η δημόσια εγγραφή της Lamborghini, με αναλυτές να υποστηρίζουν πως αυτό είναι πιθανό να συμβεί μέσα στους επόμενους 18 μήνες, ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς. Η Lamborghini εκτιμάται πως θα αποτιμηθεί περίπου στα 15 δισ. ευρώ.

Οι παγκόσμιες παραδόσεις της Lamborghini κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2022 ανήλθαν στις 7.430 μονάδες (+8%), ενώ από πλευράς χρηματοοικονομικών δεικτών ο τζίρος έφτασε τα 1,93 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 30,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021. Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 68,5%, φτάνοντας τα 570 εκατ. ευρώ. Το περιθώριο κέρδους ανέρχεται πλέον στο 29,6%, αυξημένο κατά 6,8%.

Η αύξηση της κερδοφορίας προήλθε από τους υψηλότερους όγκους πωλήσεων, την αύξηση των μέσων εσόδων ανά αυτοκίνητο και τις ευνοϊκές συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Ο Stephan Winkelmann, πρόεδρος και CEO της Lamborghini, σχολίασε:

Αυτοί οι σταθερά αυξανόμενοι αριθμοί δείχνουν πόσο ισχυρή είναι η Lamborghini σήμερα. Έχουμε λίστα παραγγελιών που καλύπτει ήδη τη παραγωγή του πρώτου τριμήνου του 2024 και αυτό μας επιτρέπει να εργαζόμαστε ήρεμα, εξετάζοντας προσεκτικά τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας, όπως το πρώτο βήμα προς τον υβριδισμό που ξεκινά το 2023.

Από τα 7.430 αυτοκίνητα που πουλήθηκαν, τα 2.378 ήταν Huracan (+11%), τα 4.834 Urus (+7%) και 218 Aventador, της οποίας η παραγωγή ολοκληρώθηκε.