Το επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία με την Foxconn και θα ιδρύσουν από κοινού μια νέα μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων. Αυτή θα ονομαστεί Ceer, με την μάρκα της Σαουδικής Αραβίας να έχει ήδη εξασφαλίσει την άδεια χρήσης της τεχνολογίας εξαρτημάτων από την BMW.

Από την άλλη, η Foxconn θα αναπτύξει τις τεχνολογίες για το infotainment, τη συνδεσιμότητα και την αυτόνομη οδήγηση των ηλεκτρικών οχημάτων της Ceer. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές εάν η Ταϊβανέζικη εταιρεία θα επενδύσει δικό της κεφάλαιο στη κοινοπραξία.

Η Σαουδική Αραβία αναφέρει ότι η Ceer θα μπορούσε να προσελκύσει έως και 150 εκατομμύρια δολάρια άμεσων ξένων επενδύσεων, με την εταιρία να μπορεί να δημιουργήσει έως και 30.000 θέσεις εργασίας. Αρχικά, η Ceer σχεδιάζει να λανσάρει ένα σεντάν και ένα SUV, με τις παραδόσεις να ξεκινούν -αν πάνε όλα βάσει προγραμματισμού- από το 2025.

Ωστόσο, δεν έχει γίνει ακόμα σαφές εάν η Ceer θα προσφέρει προσιτά ηλεκτρικά μαζικής παραγωγής ή θα είναι premium εταιρία, έχοντας παρόμοια τοποθέτηση στην αγορά με αυτά της Lucid.