Πριν ένα μήνα η Donkervoort ξεκίνησε να teasάρει το νέο μοντέλο που ετοιμάζεται να παρουσιάσει, και σήμερα η ολλανδική εταιρία κάνει γνωστό ότι αυτό θα αποκαλυφθεί στις 10 Δεκεμβρίου στα κεντρικά γραφεία της στο Lelystad της Ολλανδίας.

Το όνομα του είναι F22, το οποίο προέρχεται από το διάσημο μαχητικό αεροσκάφος Lockheed Martin F-22 Raptor. Το F22 αντικαθιστά το D8 GTO, με το νέο μοντέλο να φέρνει βελτιώσεις στην απόδοση, την ασφάλεια και την πρακτικότητα. Μια επιλογή από σκίτσα και ένα teaser του πίσω μέρους μας δίνει μια καλή ιδέα για την εμφάνιση του F22, που αντιπροσωπεύει μια εξέλιξη της σιλουέτας εμπνευσμένη από το Lotus Seven του προκατόχου του.

Επιπλέον, φαίνεται ότι το νέο μοντέλο παραμένει πιστό στη 2θέσια και δίπορτη διαμόρφωση. Παρά το γεγονός ότι θα είναι φυσικά μεγαλύτερο και έχει διπλάσια ακαμψία πλαισίου από τον προκάτοχό του, το Donkervoort F22 στοχεύει να είναι το ελαφρύτερο supercar στον κόσμο, με στόχο να ζυγίζει σημαντικά λιγότερο από 800 κιλά. Συγκριτικά, το D8 GTO ζυγίζει μόλις 680 κιλά.

Η Donkervoort προσθέτει πως το F22 θα είναι ένα supercar που έχει αναπτυχθεί με την τεχνολογία των hypercars και θα είναι μεγαλύτερο, δυνατότερο και γρηγορότερο από το D8 GTO. Επιπλέον θα είναι πιο φιλικό, θα προσφέρει περισσότερη άνεση και θα έχει μεγαλύτερους χώρους στο εσωτερικό από το D8 GTO.

Μιλώντας για το νέο μοντέλο, ο Denis Donkervoort, διευθύνων σύμβουλος της Donkervoort δήλωσε:

Το F22 είναι πρώτα και κύρια ένα αυτοκίνητο δρόμου και έχουμε δώσει προτεραιότητα στην αφοσίωση του οδηγού, τον προοδευτικό χειρισμό και την οδηγική απόλαυση έναντι της απόλυτης εμμονής με τους χρόνους γύρων, αλλά θα παραμείνει να είναι ικανό για πολύ γρήγορους χρόνους στην πίστα. Ο λόγος για όλα αυτά, και για τις χαμηλές εκπομπές και για τη βιωσιμότητα του, είναι τόσο απλός. Είναι το βάρος.