Η Toyota αποκάλυψε στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, που άνοιξε σήμερα τις πύλες της, το bZ Compact SUV Concept, το οποίο μας δίνει μια γεύση του μέλλοντος, επεκτείνοντας το όραμα της εταιρείας κάτω από την ομπρέλα της υπό-μάρκας bZ (Beyond Zero).

Το bZ Compact SUV Concept είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα με μπαταρία (BEV) και σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρία γιορτάζει τη δυαδικότητα του οχήματος που επιτυγχάνει τόσο τη μινιμαλιστική σχεδίαση -που θα περίμενε κανείς από ένα ηλεκτρικό όχημα- με τη ζωτικότητα του μέλλοντος. Έχει μήκος 4,583 χλστ, πλάτος 1,888 χλστ, και ύψος 1,560 χλστ.

Το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί βιώσιμα υλικά, ενώ θα προσφέρει δυναμικές επιδόσεις, κορυφαία τεχνολογία και κομψή εμφάνιση. Η αεροδυναμική μορφή του concept ενισχύει τη φουτουριστική του εμφάνιση, με τους τροχούς να βρίσκονται στα άκρα του οχήματος για μια επιθετική στάση, κάνοντάς το να φαίνεται σαν να κινείται ακόμα και όταν είναι ακίνητο. Οι κοντοί πρόβολοι και οι γωνίες το κάνουν να ξεχωρίζει, ενώ ο σχεδιασμός της καμπίνας του δίνει μια ευέλικτη εμφάνιση και χαμηλές αεροδυναμικές αντιστάσεις.

Το συγκεκριμένο στυλ συναντάται και στο εσωτερικό, με premium στοιχεία που έχουν ως αποτέλεσμα μια ξεχωριστή εμφάνιση. Συγκεκριμένα, η ομάδα σχεδιασμού περιέλαβε αρκετές οικολογικές πινελιές, όπως καθίσματα κατασκευασμένα από φυτικά και ανακυκλωμένα υλικά. Ο ψηφιακός προσωπικός βοηθός συνδέει τον οδηγό και τους επιβάτες με το όχημα μέσω ηχητικών και οπτικών ενδείξεων φωτισμού, ανταποκρινόμενος σε αιτήματα ή εντολές από τους εμπρός ή πίσω επιβάτες.