Το περιστατικό συνέβη στις 24 Νοεμβρίου περίπου στις 20:20 και καταγράφηκε από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, με το video να δείχνει τον οδηγό ενός αυτοκινήτου να πλησιάζει γρήγορα τον σταθμό διοδίων Shihe, στον αυτοκινητόδρομο Shengyang-Dalian, ο οποίος διέρχεται μεταξύ των πόλεων Shenyang και Dilian, των δύο μεγαλύτερων πόλεων στην επαρχία Liaoning της Κίνας.

Για άγνωστο λόγο, ο οδηγός του αυτοκινήτου πλησίασε το σταθμό διοδίων με πολύ μεγάλη ταχύτητα και αντί να εισέλθει σε μία από τις λωρίδες, χτύπησε στο τσιμεντένιο διαχωριστικό που υπάρχει ανάμεσα τους. Το στρογγυλεμένο σχήμα του διαχωριστικού λειτούργησε ως η τέλεια ράμπα, εκτοξεύοντας το αυτοκίνητο στον αέρα, για τουλάχιστον 6 μέτρα. Έπειτα, το αυτοκίνητο ξαναπέφτει στην άσφαλτο και προσγειώνεται με την οροφή του.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι δυνάμεις της πυροσβεστικής έφτασαν στο σημείο στις 20:39 και διαπίστωσαν ότι ο οδηγός είχε επιζήσει από τη σύγκρουση. Παρότι το αυτοκίνητο προσγειώθηκε με την οροφή του, τα συνεργεία της πυροσβεστικής από τον σταθμό διάσωσης του Sansanlibao κατάφεραν να βγάλουν εύκολα τον άνδρα από τα συντρίμμια. Ωστόσο, δεν είναι σαφές πόσο σοβαρά ήταν τα τραύματα που υπέστη, αλλά το ότι επιβίωσε είναι σίγουρα εντυπωσιακό.