Ο Elon Musk έκανε δωρεά 5,7 δισ. δολαρίων στο δικό του φιλανθρωπικό ίδρυμα

Σχετικά άρθρα

Στα τέλη του 2021 ο Elon Musk δώρισε 5,7 δισ. δολάρια σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα, χωρίς τότε να αποκαλύπτει πιο είναι αυτό. Τελικά, οι μετοχές της Tesla αξίας 5,7 δισ. δολαρίων πήγαν στο δικό του φιλανθρωπικό ίδρυμα, καθιστώντας το έτσι ένα από τα μεγαλύτερα στις ΗΠΑ.

Το Ίδρυμα Musk είχε περιουσιακά στοιχεία 9,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα τέλη του 2021 και πέρυσι δώρισε περίπου 160 εκατομμύρια δολάρια σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, τα περισσότερα που έχει δωρίσει το ίδρυμα Μασκ σε ένα έτος.

Τον Νοέμβριο του 2021 ο Elon Musk δώρισε μετοχές της Tesla αξίας 5,7 δισεκατομμύρια δολαρίων για “φιλανθρωπικούς σκοπούς”, καθώς διαπληκτίστηκε με πολιτικούς όπως ο Bernie Sanders και η Elizabeth Warren σε μια συζήτηση που είχε ανοίξει εκείνο το διάστημα για την ανισότητα του πλούτου και τον προτεινόμενο φόρο περιουσίας. Ωστόσο, δεν αποκάλυψε ποτέ πού έστειλε αυτά τα χρήματα. Περίπου την ίδια περίοδο, ο Musk είχε αναφέρει ότι θα πουλούσε μετοχές, εάν τα Ηνωμένα Έθνη μπορούσαν να αποδείξουν τον τρόπο με τον οποίο θα βοηθούσε στην εξάλειψη της πείνας στον κόσμο.

Μια μεγάλη φιλανθρωπική δωρεά πέρυσι θα βοηθούσε στη μείωση του μεγαλύτερου φορολογικού λογαριασμού στην ιστορία των ΗΠΑ, όπως είχε χαρακτηρίσει ο Musk τις φορολογικές του υποχρεώσεις που ξεπέρασαν τα 11 δισ. δολάρια.

Το ίδρυμα Musk έδωσε πέρυσι κοντά στα 160 εκατ. δολάρια. Η μεγαλύτερη δωρεά του πέρυσι ήταν 55 εκατομμύρια δολάρια στο νοσοκομείο St Jude Children’s Research Hospital με έδρα το Μέμφις, ενώ έδωσε 54 εκατομμύρια δολάρια στο Ίδρυμα X Prize. Το Ίδρυμα Musk έστειλε επίσης 4 εκατομμύρια δολάρια στο Ινστιτούτο Future of Life, το οποίο επικεντρώνεται στη μείωση των κινδύνων από την προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη και τη βιοτεχνολογίας. Ο Musk είναι σύμβουλος στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό, μαζί με τον Μόργκαν Φρίμαν.

Άλλες δωρεές που έγιναν γνωστές δείχνουν ότι ο Musk τηρεί τις υποσχέσεις του σε σχολικές περιφέρειες και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς στην περιοχή γύρω από το Μπράουνσβιλ του Τέξας.

Ο Musk, 51 ετών, έχει προσωπική περιουσία 164 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index και έχασε πρόσφατα τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου από τον Bernard Arnault, λόγω της πτώσης της τιμής της μετοχής της Tesla.

Μετέφερε τις επιχειρήσεις του, συμπεριλαμβανομένης της Tesla, από την Καλιφόρνια στο Τέξας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με τα φορολογικά έντυπα του φιλανθρωπικού του ιδρύματος να αναφέρουν ως διευθυντές τον Musk, το δεξί του χέρι Jared Birchall και τη Matilda Simon.

Το μεγαλύτερο ίδρυμα στις ΗΠΑ είναι το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates, το οποίο είχε περιουσιακά στοιχεία σχεδόν 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα τέλη του 2021 και πέρυσι έδωσε περίπου 6,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις πέρυσι.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...