Ο Elon Musk δώρισε μετοχές της Tesla αξίας 5,7 δισ. δολαρίων για φιλανθρωπικούς σκοπούς

Σχετικά άρθρα

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου δώρισε περισσότερες από 5 εκατομμύρια μετοχές της Tesla, αξίας περίπου 5,7 δισ. δολαρίων, για φιλανθρωπικούς σκοπούς, από τις 19 Νοεμβρίου έως τις 29 Νοεμβρίου, σύμφωνα με κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Στη συναλλαγή συμμετείχε άγνωστο καταπίστευμα, ενώ στο έγγραφο δεν κατονομάστηκε το όνομα της φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Η δωρεά έλαβε χώρα την περίοδο που ο Elon Musk είχε διαμάχη με πολιτικούς όπως ο Bernie Sanders και η Elizabeth Warren για τις ανισότητες και μια πιθανή εισφορά περιουσίας. Περίπου την ίδια περίοδο, ο Musk είχε αναφέρει ότι θα πουλούσε μετοχές, εάν τα Ηνωμένα Έθνη μπορούσαν να αποδείξουν τον τρόπο με τον οποίο θα βοηθούσε στην εξάλειψη της πείνας στον κόσμο.

Μια μεγάλη φιλανθρωπική δωρεά πέρυσι θα βοηθούσε στη μείωση του μεγαλύτερου φορολογικού λογαριασμού στην ιστορία των ΗΠΑ, όπως είχε χαρακτηρίσει ο Musk τις φορολογικές του υποχρεώσεις που ξεπέρασαν τα 11 δισ. δολάρια.

Ο Musk έχει το ίδρυμα Musk Foundation που έχει γίνει πιο ενεργό τα τελευταία χρόνια έχει πλούσια φιλανθρωπική δραστηριότητα προσφέροντας σε σημαντικά ποσά σε ποικίλες δράσεις και πολλούς αποδέκτες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...