Bugatti Chiron Profilee

Σχετικά άρθρα

Το μυστήριο αυτοκίνητο που teasαρε η Bugatti είναι τελικά η Chiron Profilee, μια one-off δημιουργία της γαλλικής εταιρίας που θα βγει σε δημοπρασία. Η 501η Chiron που θα κατασκευαστεί, ξεκίνησε την ανάπτυξη της το φθινόπωρο του 2020 όταν η Bugatti έλαβε πολλά αιτήματα από πελάτες της που ήθελαν μια λιγότερο ριζοσπαστική έκδοση της Chiron Pur Sport.

Η Chiron Profilee δεν διαθέτει τη μεγάλη πίσω αεροτομή της Pur Sport, αλλά μια πιο διακριτική που κρατά το αυτοκίνητο κολλημένο στον δρόμο στην τελική του ταχύτητα των 380 χλμ/ώρα -30 χλμ/ώρα περισσότερα από τη τελική της Pur Sport.

Ο μπροστινός προφυλακτήρας διαθέτει μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα από τη Chiron και μεγαλύτερη μάσκα, ενώ βελτιώσεις υπάρχουν και στο splitter, που αυξάνει την κάθετη αεροδυναμική πίεση στον μπροστινό άξονα.

Το αυτοκίνητο είναι βαμμένο στο αποκλειστικό χρώμα Argent Atlantique που συνδυάζεται με carbon λεπτομέρειες σε απόχρωση Bleu Royal Carbon στο κάτω μέρος του αμαξώματος. Στο εσωτερικό υπάρχουν μπλε/γκρι δερμάτινες επενδύσεις.

Οι ζάντες είναι μοναδικές για την Chiron Profilee, με τα ελατήρια να είναι 10% πιο άκαμπτα από αυτά της Pur Sport, ενώ η πίσω ανάρτηση έχει βελτιωθεί για να προσφέρει καλύτερη πρόσφυση στις στροφές. Σύμφωνα με την Bugatti, οι αλλαγές αυτές δεν επηρεάζουν αρνητικά το υψηλό επίπεδο άνεσης που προσφέρει η Chiron.

Μηχανικά, ο 8,0 λίτρων W16 quad-turbo κινητήρας αποδίδει 1.500 άλογα και σε συνδυασμό με το κιβώτιο ταχυτήτων που έχει 15% κοντύτερες σχέσεις μετάδοσης, επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 2,3 δευτερόλεπτα και τα 0-200 χλμ/ώρα σε 5,5 δευτερόλεπτα.

Ο οίκος RM Sotheby’s θα δημοπρατήσει το αυτοκίνητο την 1η Φεβρουαρίου 2023 και η Bugatti λέει ότι ένα μέρος των εσόδων θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό. Η Chrion Profilee είναι ουσιαστικά η τελευταία ευκαιρία να αγοράσει κάποιος ένα νέο αυτοκίνητο με κινητήρα W16, μιας και τα Mistral και Bolide έχουν ήδη βρει τους ιδιοκτήτες τους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...

Η Bugatti Bolide είναι πιο γρήγορη από τα μονοθέσια της Formula 1

Η Bugatti ολοκλήρωσε τις δοκιμές της Bolide παραγωγής, με το αυτοκίνητο που μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά εντός πίστας να είναι γρηγορότερο από ένα μονοθέσιο...